Varemerket Liver Bird

Liverpool FC har omsider lykkes i å varemerke Liver Bird-symbolet, og har enerett til å trykke logoen på klær og lignende de neste ti årene. Dermed vil LFC kunne slå hardere ned mot uoffisielt supporterutstyr. Billettinfo til Northampton i Carling Cup.

Liver Bird er symbolet på Liverpool som by, og er også logoen til Liverpool FC. Det var mange reaksjoner da Liverpool FC forsøkte å ordne seg råderett på symoblet for to år siden, og etter samtaler med byrådet bestemte klubben seg for å trekke søknaden.

Nå har byrådet og klubben gjort en avtale, hvor begge søkte om ulike rettigheter til å varemerke den berømte fuglen. Dette gjør at Liverpool FC nå kan slå hardt ned på uoffisielt supporterutstyr, ettersom de har eneretten på å trykke opp klubbens symboler.

- Da Liverpool FC først ønsket å registrere Liver Bird-logoen var det stor bekymring blant veldedige organisasjoner og andre organisasjoner som bruker Liver Bird i reklamering og promotering, og at det skulle være umulig for dem å gjøre det i fremtiden, sier byrådsleder Joe Anderson til Liverpool Echo.

- Klubbens mål er å hindre konkurrenter fra å tjene penger på å bruke logoen på uoffisielt utstyr, men de ønsker ikke at logoen skal bli brukt lovlig.

- Vi er glade for å kunne hjelpe dem å nå dette målet, og vi kom til enighet om at klubben kan beskytte sin Liver Bird-logo, mens byrådet kan beskytte sitt design.

- Liver Birden hører til folket i Liverpool, og byrået er forberedt på å gjøre alt de kan for at det forblir slik.

Liverpool FC søkte om varemerket i januar, og fikk retten til det for hele europa i juli. Det gjelder for opptrykk av alt fra klær til nøkkelringer, og gjelder helt til 2020.

- Vår posisjon var alltid å prøve å beskytte får spesifikke versjon av Liver Birden for å stoppe uoffisielt supporterutstyr. Vi hadde aldri intensjoner om å utfordre bruken til byrådet, veldedige organisasjoner eller andre fellesskap sine versjoner av Liver Bird, og vi er glade for å kunne sammerbeide med byrådet om dette, sier en talsmann for Liverpool FC til Liverpool Echo.

Billettinfo til Northampton i Carling Cup
Onsdag 22. september kl 21.00 spiller Liverpool 3. runde i Carling Cup mot Northampton Town på Anfield.

Prisene på The Kop, Centenary Stand, Paddock og Anfield Road End blir £20.00, mens det honnør betaler £15.00.

Billettene går på salg for sesongkortholdere og ALL priority right holders førstkommende mandag, mens medlemmer og fancardholdere kan kjøpe fra fredag 9. september. Tirsdagen etter går det til eventuelt åpent salg.