Varmesystemet sviktet

Diesel til å drive varmesystemet på Bloomfield Road hadde frosset. Premier League krever system som tåler ned mot minus seks grader, men det var langt kaldere i Blackpool i helgen. Lancashire-klubben skal installere undervarme etter sesongen.

Liverpools bortekamp mot Blackpool ble i går utsatt grunnet frossen bane. . Underlaget på Bloomfield Road har ikke det tradisjonelle undervarmesystemet de fleste av Premier League-klubbene har, men et alternativt system som tilfredsstiller kravene til Premier League. Systemet kunne ikke settes i gang på grunn av frosset drivstoff, og kampen måtte derfor utsettes.

Kilder i Premier League som Daily Mail har vært i kontakt med sier at Blackpool ikke vil bli straffet for ikke å ha fått gressmatten i orden, og Blackpool-Liverpool var den tredje kampen på Bloomfield Road som har blitt utsatt den seneste tiden. Premier League-reglene sier at hver klubb må ha installert et system som kan håndtere temperaturer ned mot -6 grader, men nylig har det vært langt kaldere i Blackpool.

Blackpool varsler at de har planer om å installere undervarme på Bloomfield Road foran neste sesong.
- Det er vår intensjon å installere undervarme ved sesongslutt. Det er ikke i regelverket til Premier League. Etter opprykket konsentrerte vi vår innsats på å få stadion til å oppfylle kriteriene fra Premier League når det gjaldt mediafasiliteter og medisinske fasiliteter. Det hadde prioritet, men det er vår intensjon å installere undervarme uavhengig av hvilken divisjon vi spiller, sier Blackpools klubbsekretær Matt Williams til Daily Telegraph.

- Banemannskapet gjorde alt mulig for å få kampen avviklet, De jobbet døgnet rundt de seneste 72 timene, men når du har temperaturer på -12 julaften, -9 1.juledag og -7 klokken 8 på morgenen før kampen, så er du ute og kjører.