Vennskapet legges til side i 90 minutter +

Mens man i Liverpool enda diskuterer gårsdagens 4-1 seier over Steaua Bucuresti, har man i Manchester begynt å fokusere på søndagens batalje på Old Trafford. Det som er klinkende klart er at dette blir en match der Roy Hodgson og Alex Ferguson kommer til å legge det gode vennskapet dem i mellom til side i 90 minutter + det som dommer Howard Webb måtte finne på å tillate av tilleggstid.

Manchester United spilte Champions League-kamp hjemme mot Rangers tirsdag kveld, og har således hatt to ekstra dager å forberede seg til søndagens kamp på, i forhold til erkerivalen fra Merseyside. United-manager Alex Ferguson uttaler foran gigantoppgjøret på Old Trafford at dette er kampen over alle kamper.

- Jeg høres sikkert ut som en papegøye når det gjelder disse kampene. Det er det ingen tvil om. Det vil ikke forandre seg. Det går i perioder hvem som vinner disse kampene. Vi vant forrige kamp, så forhåpentligvis fortsetter den trenden, sier Ferguson til Press Association.

Fra FA-cupfinalen i mai 1996 til mars 2000 klarte ikke Liverpool å slå United i en rekke på ti kamper, men de røde vant fem på rad fra desember 2000 til januar 2002. United vant så fire på rad fra oktober 2006, mens Liverpool deretter slo tilbake med å vinne tre på rad hvor Nemanja Vidic ble utvist i samtlige.

Man Utd vant i fjor etter at Ji Sung Park ble matchvinner en halvtime før slutt. Liverpool tok en tidlig ledelse ved Torres, før Howard Webb (samme dommer også på søndag) forærte Old Trafford-klubben et billig straffespark bare noen minutter etterpå. Jose Reina reddet Wayne Rooneys forsøk fra ellevemeteren, men scouseren satte returen i mål.

- Jeg har kjent Roy Hodgson lenge. Jeg møtte ham første gang i Malmø i 1987, og da spiste vi middag sammen. Roy er rutinert. Han har høstet erfaringer i Italia, Sveits og Finland, og gjorde en usedvanlig god jobb i Fulham. Men vi går til kampen som vi alltid gjør, sier Ferguson.

United-manageren avslører allerede nå at Dimitar Berbatov kommer til å starte kampen.

- Han har spilt noen fantastiske kamper for oss. Han trives med fotballen, og vil spille på søndag.

Midtbanespiller Darren Fletcher forventer at Liverpool vil angripe på Old Trafford.

- Liverpools historie vil ikke tillate dem å spille med ni mann bak ballen hele tiden. De spiller ikke på den måten. Under Roy Hodgson er jeg sikker på at de vil være disiplinerte og godt drillet. Men de vil være ute etter å vinne kampen.

- Dette er den største kampen i engelsk fotball på grunn av historien og suksessen de to klubbene har hatt. Det har vært mange store slag opp gjennom årene. Klubbene deler en stor historie, og begge har vunnet like mange ligatitler. Det handler mye om det. Det er en enorm begivenhet, der lagenes form i de foregående kampene betyr lite.

- Liverpool vil forsøke å få sesongen sin på skinner igjen. Når vi møter dem på Old Trafford så tidlig i sesongen, blir det enda viktigere å få et godt resultat.

Manchester United må klare seg uten den skadde trioen Antonio Valencia, Owen Hargreaves og Michael Carrick, mens Liverpool må unnvære Dirk Kuyt og Fabio Aurelio. For vertene er også Anderson tvilsom, da han sliter med en kneskade. Men midstopper Rio Ferdinand er tilbake, og forventes å starte sin første ligakamp for sesongen.

- Dette er den type kamp som kan galvanisere samholdet og troen på å lykkes i et lag. Slår du erkerivalen, betyr det utrolig mye for lagmoralen, slår Ferdinand fast.