Wenger og Fabregas innrømmer hands

I overtidens siste minutt stoppet Cesc Fabregas et godt Gerrard-frispark med hånden. Både Fabregas selv og Arsenal-manager Arsene Wenger innrømmer at det var hands.

Bare sekunder gjensto av kampen på Emirates i går kveld, da Steven Gerrard forsøkte å sette et frispark direkte i mål. Liverpool-kapteinen skrudde frisparket over muren, og ballen hadde retning nettmaskene da Cesc Fabregas stoppet ballen med hånden. Liverpool-spillerne og manager Rafael Benitez ropte på straffespark. TV-bildene viser at Fabregas trolig sto så vidt utenfor 16-meterstreken. Men det var utvilsomt en viljehands, og hånden hadde ingenting i været å gjøre. Fabregas, som hadde gult kort fra før, burde således ifølge regelverket ha vært utvist, og Liverpool skulle hatt et nytt frispark bare centimetre utenfor 16-meterstreken.

Arsenal-manager Arsene Wenger innrømmer at det var hands, men mener at Liverpool ikke skulle hatt frispark i utgangspunktet.

- Det var en kontroversiell situasjon. For det første så mener jeg at det ikke burde ha vært gitt frispark til Liverpool. Steven Gerrard gikk for et frispark, og fikk det. Men det var billig. Så touchet Cesc ballen med hånden, uttaler Wenger til Daily Telegraph.

Fabregas innrømmer også at han handset.

- Jeg touchet kanskje ballen litt med armen, men den ville ha truffet meg i hodet uansett, lyder den smått fantastiske bortforklaringen til spanjolen.

- Det var så mange situasjoner som Webb gjorde feil i, så en til betyr kanskje ikke så mye. Jeg mener vi fortjente å vinne. Det var en test av vår karakterstyrke, fortsetter han.