Wigan res - Liverpool res 3-2

Reservelaget tapte 2-3 mot Wigan. Gerardo Bruna scoret på straffespark i 1.omgang, mens Nicolaj Køhlert reduserte ti minutter før slutt. Ubeseirede rekken av kamper stoppet på 16.

Liverpools reservelag møter Wigans nest beste på Robin Park Arena i kveld klokken 20.30. Verken Dani Pacheco, Daniel Ayala eller Damien Plessis er å finne i troppen. Trioen er nok høyaktuell for førstelagstroppen mot Benfica i morgen på grunn av skader og karantener.

Peter Gulacsi har fått tildelt oppgaven mellom målstengene. Emmanuel Mendy og Alex Cooper spiller på backene. Stopperduo blir Chris Mavinga og Victor Palsson. Francisco Duran er tilbake fra en ankelskade og skal spille sentralt på midtbanen sammen med Steven Irwin. Lauri Dalla Valla er også skadefri og får Jordy Brouwer som spisspartner. David Amoo og Alexander Kacaniklic på flankene.

For øvrig er det interessant å se at den 16-årige tsjekkeren Jakub Sokolik, som ble hentet fra Banik Ostrava i august, for første gang er i troppen i en obligatorisk reservelagskamp. Forsvareren/midtbanespilleren sitter på benken.

Wigan har lånt ut Tomas Cywka, Jon Routledge (tidligere Liverpool), Rachid Bouaouzan og Joe Holt, og stiller derfor et ungt lag, blant annet med den tidligere Liverpool-junioren Jonathan Breeze.

Liverpoolfc.tv melder at Gerardo Bruna spiller på venstre flanke, altså istedendor Alexander Kacaniklic som først opplyst av Wigan Athletic. Kacaniklic er blant innbytterne.

Wigan Athletic: Lee Nicholls, Jonathan Crane (Abian Serrano 67), Daniel Redmond, Adam Buxton, Jordan Mustoe, Jonathan Breeze, Tomasz Kupisz, Callum Morris, Michael Jukes (Jordan Rugg 46) (Liam Willis  85), Callum McManaman, Stephen Boothman.
Innbyttere: Kelvin Hare, Liam Willis, Michael Girvan.

Liverpool: Peter Gulacsi, Emmanuel Mendy, Alex Cooper, Victor Palsson, Chris Mavinga, Steven Irwin [kaptein], Jordy Brouwer, David Amoo (Nikola Saric 71), Lauri Dalla Valle (Alexander Kacaniklic 62), Francisco Duran (Nicolaj Køhlert 78), Gerardo Bruna.
Innbyttere: Chris Oldfield, Jakub Sokolik.

1.OMGANG

2.min: Cooper slår inn fra venstre og får corner. Duran slår hjørnesparket. Dalla Valle rager høyest og header over.

6.min: Duran jobber til seg ballen, avanserer og avslutter utenfor fra cirka 18 meter.

12.min: Langt utspill fra Gulacsi. Brouwer kommer litt ut på siden før han får avsluttet, men skuddet blir blokkert av en Wigan-forsvarer.

15.min: Buxton går høyt inn mot Brouwer. Nederlenderen får seg en smell i nesa og må ha behandling.

16.min: Bruna tar det påfølgende frisparket fra midt på Wigans banehalvdel. Argentineren skyter og får corner. Fra hjørnesparket header Mavinga over fra bakre stolpe.

20.min: McManaman dribler og Liverpools forsvarsspillere rygger og får ikke presset godt nok. McManaman skyter like utenfor fra like innenfor 16-meteren.

25.min: Bruna spiller ut til Cooper på venstre. Backen slår inn fra dødlinjen. Dalla Valle header høyt over mål.

27.min: Bruna spiller gjennom Cooper som er på løp inn i straffefeltet. Buxton legger ned Liverpools nummer tre. Straffespark!

28.min 0-1 BRUNA (str): Bruna sender ballen til venstre. Keeper går motsatt vei.

29.min: Kupisz på løp med ballen. Irwin får taklet like før 16-meterstreken. Resultatløs corner.

32.min: Bruna slår frispark fra høyre. Nicholls må gi retur under press fra Palsson.

33.min: Kupisz skyter himmelhøyt over fra meget langt hold.

33.min: Bruna spiller til Cooper som kommer igjennom og avslutter rett på keeper. Han får selv tak i returen ved dødlinjen. Legger hardt inn. Dalla Valle på motsatt, men finnen får ikke avsluttet.

38.min: Gulacsi må ut og heade vekk ballen på et gjennomspill mot Kupisz.

PAUSE

Pauserapport: Liverpool har vært hakket vassere enn Wigan i angrepsspillet, og leder da også 1-0 til pause. Scoringen kom fra straffemerket etter at Alex Cooper ble felt på gjennomspill fra Gerardo Bruna. Bruna nettet sikkert fra ellevemeter. Begge lag har jobbet hardt på en løs, oppsparket bane. Liverpool har hatt brukbar kontroll på Wigan og midtstopperne Palsson og Mavinga har ikke blitt satt på store prøver.  De rødes beste angrep har kommet etter samspill mellom Bruna og Cooper på Liverpools venstre side. Cooper kunne ha økt ledelsen, men avslutningen gikk rett på keeper. Amoo har jobbet frem noen cornere på motsatt side. Francisco Duran har styrt mye sentralt på midtbanen.

2.OMGANG

Pause: Bytte Wigan. Jordan Rugg for Michael Jukes.

46.min: Liverpool tar avspark.

46.min 1-1 RUGG: Palsson får ikke klarert et innlegg skikkelig. På det påfølgende langskuddet må Gulacsi gi retur, før han så gjør en fantastisk dobbelredning, men til slutt får Hare ballen over streken.

50.min: Bruna stusser til Dalla Valle. Finnen slår til med et straffe, men dessverre over tverrligger.

52.min: Bruna snapper ballen på kanten av 16-meteren. Han slår inn/skyter, men via forsvarer og til corner. På den påfølgende corneren stusser en Wigan-spiller og keeper Nicholls må fiste vekk ballen.

55.min: Redmond ser Gulacsi litt ute fra målstreken. Forsøker fra langt hold, men ungareren har full kontroll.

56.min: Duran skyter over fra meget langt hold.

61.min: Duran slår frispark venstre. Ingen når ballen. Nicholls kan plukke den.

62.min: Bytte Liverpool. Kacaniklic for Dalla Valle. Kacaniklic inn på venstre. Amoo flyttes frem som spiss. Bruna over på høyre.

64.min: Mendy for sen takling på Redmond.

66.min: Kupisz slår hardt inn fra Liverpools venstre.. Gulacsi kaster seg og redder fint.

66.min 2-1 KUPISZ: Wigan har snudd kampen. Fint spill av Wigan på høyre. Kupisz fyrer løs fra rett innenfor 16-meteren.

67.min: Bytte Wigan. Serrano for Crane.

68.min  3-1 REDMOND: Ny opprulling på Liverpools venstre. Wigan-spiller bommer. Mendy er ikke oppmerksom på sin mann. Redmond kan runde senegalseren og plassere ballen lavt i bortre hjørne.

70.min: Frispark like utenfor 16-meteren, men rett på Gulacsi.

71.min: Bytte Liverpool. Saric for Amoo.

75.min: Jordan Rugg med knottene lavt inn mot Irwin.

77.min: Kupisz fortsetter å gjøre livet surt for de røde. Palsson må sklitakle ut til corner som blir resultatløs.

78.min: Bytte Liverpool. Køhlert for Duran.

80.min  3-2 KØHLERT: Irwin spiller opp til Brouwer som dytter videre til Køhlert. Dansken skyter fra langt hold. Ballen fyker inn til side for Nicholls.

83.min: Mavinga må sklitakle innefor 16-meteren for å forhindre en farlig situasjon.

84.min: Ufarlig langskudd Wigan.

85.min: Bytte Wigan. Liam Willis for den skadde innbytteren Jordan Rugg.

87.min: Frispark. Bruna skyter fra langt hold. Rett på Nicholls.

89.min: Køhlert får to skuddmuligheter, men begge blir blokkert.

91.min: Irwin skyter fra langt hold. Rett på Nicholls.

SLUTT

Sluttrapport: Reservelagets ubeseirede rekke endte på 16 kamper da Wigan ble for sterke på Robin Park Arena. Gerardo Bruna scoret på straffespark før pause, men Wigan kom best i gang etter sidebyttet og utlignet allerede i det 46.minutt. De røde hadde så to gode muligheter, men Wigan hadde fått et løft av utligningen og skapte etter hvert flere farligheter på Liverpools venstreside. Både 1-2 og 1-3 kom etter opprulling der ute, men Emmanuel Mendy hadde ikke markering på Redmond som rev seg løs og scoret i lengste hjørnet. Liverpool forsøkte å komme inn i kampen, men klarte ikke å skape skikkelig med muligheter. Innbytter Køhlert reduserte med ti minutter igjen, og John McMahons mannskap forsøkte å sette inn en liten sluttspurt, men det ble stort sett med relativt ufarlige langskudd. Cooper hadde en god 1.omgang, men fikk problemer defensivt etter pause. Francisco Duran ble også mer borte etter pause. Ekspertkommentator David Fairclough på Liverpoolfc.tv mente at kaptein Steven Irwin totalt sett var Liverpools beste.