- Aldri aktuelt å droppe Man Utd-kampen

Kenny Dalglish forteller at det aldri var aktuelt å vente til etter Manchester United-kampen med å begynne sitt virke, når han ble spurt om å ta over som midlertidig manager i Liverpool bare et drøyt døgn før storkampen på Old Trafford.

- Når noen er i trøbbel i fotballklubben, er det din plikt å hjelpe dem. Jeg antar at det på noen måter hadde vært enklere å ikke vært involvert mot Manchester United, men jeg følte at det var viktig å møte opp og stå ved spillernes side, selv om de var godt forberedt av Mike Kelly og Sammy Lee. Jeg følte at det var riktig av meg å være der. Vi står samlet om dette alle sammen, og vi skal komme oss gjennom dette sammen, uttaler King Kenny til Liverpoolfc.tv.

Dalglish har hatt en lang pause fra fotballen. Han aner ikke om dette vil slå positivt eller negativt ut.

- Jeg aner ikke om det vil være til hjelp eller ei at jeg har hatt en pause. Jeg er klar over at det forlanges mye mer og at presset på managerne er større nå enn sist jeg var i jobb. Du merker det med en gang du blir involvert. Men ballen er fortsatt rund, og det spilles fortsatt to omganger på 45 minutter. Dersom jeg mangler noe som en følge av at jeg har vært ute av fotballen så lenge, er jeg sikker på at Stevie og Sammy vil lede meg på riktig vei.

59-åringen er imidlertid spent på hvordan spillergruppa vil reagere på ansettelsen på sikt.

- Det er en ting å vise folk hva du har vunnet, noe helt annet å vinne deres respekt med hensyn til hva du vil ha dem til å gjøre. Det er hva jeg må oppnå. Den eneste måten å vinne deres respekt på, er ved å jobbe sammen med dem, og få dem på din side. Forhåpentligvis vil selvtilliten ta seg opp. Vi får håpe på et par seire, og ta det derfra.

Dalglish har aldri arbeidet sammen med en Director of Football tidligere, slik Liverpool nå har i Damien Comolli. Skotten føler seg imidlertid trygg på at samarbeidet vil gå smertefritt.

- Det er viktig å ha noen som er der for deg, og som kan organisere folk, se på kamprapporter og kampforberedelser, inkludert individuelle spillere som klubben kan ha interesse for. Jeg tror han kommer til å være til meget god hjelp, og jeg har helt klart ingen problemer med Damiens tilstedeværelse. Forhåpentligvis ser han det slik han også.

Ellers er Dalglish glad for å ha et par scousere på laget.

- Steven er fantastisk. Han har vært helt utrolig for denne klubben. Noen gangar har han tatt tak i kamper, og nærmest snudd dem på egen hånd. Alle spillerne vil være meget, meget viktige, men som kaptein er Steven litt ekstra viktig med tanke på å få alle til å forbedre seg, og den oppgaven tror jeg han håndterer. Han er høyt respektert innen fotballen og i garderoben, akkurat som Carra. De vil ha sterk innflytelse på resten av laget, og det er en enorm bonus for oss å ha dem på laget.

- Manchester United borte, Blackpool borte og Everton hjemme. Du kunne ha fått en enklere start, poengterer journalisten.

- Har du nummeret til det cruiseselskapet igjen, kommer det kjapt tilbake.

- Det vi lærer på treningsfeltet må vi ta med oss ut på banen, og hva du oppnår på banen gir deg selvtillit. Men alt starter på treningsfeltet, poengterer 59-åringen.