- Benytter gjerne Carroll mot Newcastle

Kenny Dalglish har ingen betenkeligheter med å benytte Andy Carroll mot hans forrige arbeidsgiver, Newcastle. På grunn av Luis Suarez sin karantene er det stor sjanse for at geordien starter kampen i morgen kveld.

Andy Carroll har gjort kun tre mål på 19 kamper denne sesongen, men det bekymrer ikke manager Dalglish.

- Vi har bare tapt to kamper som Andy har spilt i. Den ene var da vi spilte med ni mann mot Tottenham. I den andre, mot Fulham, fikk vi også en spiller utvist, konstaterer skotten overfor Liverpool Echo.

- Det er ingen i vår klubb som ikke kunne ha gjort det enda bedre, så slik sett gjelder det samme for Andy som for alle andre. Det er hva som skjer ute på banen de blir dømt etter.

- Andy er en Geordie, og vil alltid være en Newcastle-fan, men når han spiller mot dem vil han alltid gjøre sitt beste. Om noen av våre spillere scorer ett mål eller er involvert i en seier, vil de dra nytte av det. Uansett hvem det er, vil jeg være henrykt på deres vegne.

Carroll sløste bort et par enorme sjanser mot Blackburn på Boxing Day, men Dalglish tror at det snart vil løsne for den store spissen.

- Gutten spilte bra mot Blackburn. Deres keeper gjorde en veldig god redning på Andys volley i første omgang, da han tok avslutningen fra kloss hold. Han gjorde også en redning i sluttminuttene. Andy hadde også en heading som gikk like utenfor. Han var også mye involvert i angrepsoppbyggingen, han jaget folk og jobbet hardt defensivt. Han vant også en del taklinger. Han hadde mange bidrag i kampen.

- Fotballen er det som betyr aller mest for Andy. Det er hva han trives best med. Han har et lykkelig liv på hjemmebane også. Han elsker å spille fotball, score mål og være en del av laget. Det er en slik person han er.

Newcastle-manager Alan Pardew tror også at hans tidligere spiller før eller senere vil finne tilbake til gamle takter.

- Han er en flott fyr og en flott spiller. Det var skuffende å se at han ikke kom med i siste landslagstropp, for jeg mener han kan bli fast inventar på Englands landslag, siteres Pardew av Click Liverpool.

Pardew innrømmer at han gjerne skulle ha hentet Carroll tilbake til Newcastle om han hadde fått muligheten.

- Han er en ung spiller, og unge spillere trenger selvtillit. Noen ganger må du beholde dem i startoppstillingen. Han har spilt noen kamper i Liverpool hvor han ikke har prestert opp mot sitt beste, men han har fortsatt sine beste år foran seg.

- Jeg tror ikke det er mange lag som ønsker å se Andy spille for England mot dem i sommerens EM. Men han må spille seg inn på laget igjen. Han har ikke gjort det den siste tiden. Han må få spilletid og en plattform til å gjøre det. Suspensjonen til Luis Suarez kan være muligheten han trenger.

- Vi liker ikke å miste gode spillere, og vi ønsket aldri å kvitte oss med ham. Jeg ville ha tatt ham tilbake om jeg hadde fått sjansen. Dersom Liverpool ikke hadde betalt så mye for ham som de gjorde, ville han fortsatt ha vært her.

- Det var en avgjørelse som var veldig vanskelig for meg som manager. Personlig var jeg 60-40 for å beholde ham, men den finansielle situasjonen til klubben og sterkt press fra styrerommet ble avgjørende. Jeg måtte ta hensyn til min arbeidsgiver. Vi så hverandre i øyet, og innså at det måtte bli slik, avslutter Pardew.