- Bryr meg ikke om pengene

Phillipp Degen er tilbake i Liverpool etter utlånet i Stuttgart, hvor han nok en gang var plaget av skader. Sveitseren tjener godt i Liverpool, men sier at han ikke bryr seg om pengene. Nå ønsker han bare å spille fotball igjen.

Phillipp Degen kom til Liverpool som Bosman-spiller i 2008. Han har siden kun spilt syv Premier League-kamper for de røde, og ble forrige sesong utlånt til Stuttgart. Også der slet han fælt me skadene sine, og fikk bare seks kamper. Nå er han tilbake i trening.

- Frem til nå har det gått bra. Jeg har ingen smerter, og kan løpe for fullt. Jeg må holde litt tilbake når det kommer til skudd og langballer, sier Degen til Blick.

Ettersom Degen kom til Liverpool som Bosman-spiller fikk han en heftig kontrakt, noe som er blitt vanlig ettersom man ikke betaler noe i overgangssum. I følge Blick skal han tjene mer enn 4 millioner franc i året, noe som skal tilsvare en ukelønn på £55,000.

- Jeg kom i 2008 på fri overgang fra Dortmund, så det at de ikke måtte betale noe i overgangssum for meg hadde en innvirkning. I denne bransjen er slike summer helt normalt. I Liverpool betaler en høye lønninger, og jeg er ikke blant dem som tjener best. Vi tjener gode penger, spesielt om du sammenligner med folk i vanlige jobber - men man er bedre betalt i NHL, NBA eller tennis.

- Jeg spiller ikke fotball for pengene, men fordi det er min lidenskap. Det er klart det er en og annen som gjør det for pengene, men jeg ville gjort denne jobben selv om jeg tjente 3000 franc (ca 19.000 norske kroner) i måneden.

Han er nå tilbake i Liverpool, men er forståelig nok usikker på om han har en fremtid der.

- Jeg har fremdeles et år igjen av kontrakten min. I min posisjon har de nå tre engelskmenn, så du kan selv legge sammen en og en. Jeg ønsker å bli frisk og spille igjen. Hvor jeg spiller bryr jeg meg ikke om for øyeblikket.

- Jeg ønsker bare å komme meg tilbake på banen. Det å endelig ha den følelsen etter en kamp igjen, hvor du er så sliten og kan si: Phillipp, i dag har du spilt bra, avslutter den skadeforfulgte 28-åringen.