- Byttene ble utslagsgivende

Manager Kenny Dalglish mener at 2-0 seieren borte mot Arsenal er et prov på at han råder over en sterk spillertropp denne sesongen. Det var nemlig innbytterne Luis Suarez og Raul Meireles som ble tungen på vektskålen da Liverpool vant borte mot Arsenal for første gang siden 2000.

- Det å kunne sette innpå Luis Suarez og Raul Meireles på stillingen 0-0 mot Arsenal forteller at du kun er så god som troppen din er. Vi var kanskje litt heldige med den første scoringen, men den andre kom etter flott pasningsspill. Vi er klar over at Arsenal var svekket, men det er ikke mitt problem. Førsteelleveren er viktig, men troppen er enda viktigere. Vi har en sterkere tropp enn i fjor, slår Dalglish fast til Liverpool Daily Post.

- Det gjenstår forsatt å få Luis og Raul i form, ettersom de måtte stå over store deler av preseason, men vi er bortskjemt når det gjelder valgmuligheter denne sesongen, legger han til.

Dette er også noe Jamie Carragher er enig i.

- Folk har alltid klaget på benken vår, og at den ikke har vært sterk nok. Mot Arsenal hadde vi kvalitetsspillere på benken, som ble helt utslagsgivende for oss. De avgjorde kampen. Bytter betyr mye. Mange kamper vinnes og tapes på bytter.

Dalglish lover imidlertid at ingen i Liverpool mister bakkekontakten etter denne seieren.

- En seier hjelper alltid på selvtilliten, men det øvrige det medfører skal vi håndtere. Taper du, kommer du deg videre da også. Vinner du, må du beholde bakkekontakten.

- Vi vil alle nyte øyeblikket, da dette var en fantastisk seier, men vi vil fortsette å gi fotballklubben den respekten den fortjener. Fotballsupporterne i Liverpool kan sin fotball bedre enn de fleste. Det vet vi. De vil støtte oss videre. De vil ikke legge press på oss, og det kommer vi ikke til å gjøre selv heller. De vet hva vi forsøker å gjøre, og de vil støtte oss. De vet vi ikke lar oss rive med, og det gjør ikke de heller.

Nok en gang startet Dalglish kampen med sine fire nye spillere, Jordan Henderson, Charlie Adam, Jose Enrique og Stewart Downing.

- De var kanskje ikke godt nok samspilt i ligaåpningen. Jeg var kanskje litt naiv som startet med alle fire da. Det påvirket oss også at Copa America ikke ble avsluttet tidlig nok for vår del. Dersom Luis hadde blitt slått ut i gruppespillet, eller Lucas hadde blitt utvist i første kamp, ville det kanskje vært til hjelp for oss.

Enkelte har antydet at Liverpool har betalt overpris for sine nye spillere.

- Dersom du hadde ønsket å kjøpe disse spillerne nå, måtte du betale mer enn jeg gjorde. Ønsker du å legge inn et bud? Jeg er ikke interessert i å selge. Vi er interessert i å forbedre disse spillerne. Når det gjelder summene vi betalte, så fikk vi Charlie Adam for mindre enn vi måtte ha betalt for ham i januar. Om vi var modige eller dumme? Tiden vil fortelle oss det.

- Alle i Liverpool ønsker suksess, og vinne så mange kamper som mulig. Det gjelder eierne, spillerne, staben, og ikke minst supporterne. Alle ønsker det samme. En seier hjelper som sagt alltid på selvtilliten, men du må beholde roen. Taper du, skjærer du ikke over strupen din av den grunn, og vinner du tar du ikke for gitt at du vil vinne hver helg. Alle vil nyte øyeblikket. Det er fantastisk å komme til Emirates og vinne 2-0. Men vi vil fortsette å opptre med verdighet og respekt, og holde beina på bakken.

- Alle er fornøyde etter denne seieren. Supporterne er glade, og eierne støtter oss og viser oss stor respekt. Det gjennomsyrer hele klubben. Stemningen er ikke så nervøs som den var en stund.

Dalglish benyttet ellers anledningen til å rose Martin Kelly for hans innsats på høyrebacken mot Arsenal.

- Kelly virket veldig sterk. Han kunne ha spilt mot slutten av forrige sesong, men vi valgte å la ham jobbe i 3-4 måneder med forebyggende styrketrening.