- Carroll bedre på hodet enn Toshack

Kevin Keegan mener at Andy Carroll er en bedre hodespiller enn hans gamle angrepspartner John Toshack. Et større kompliment er det nesten umulig å få fra The Mighty Mouse.

John Toshack var Keegans faste makker i Liverpool-angrepet på 70-tallet, mens Keegan jobbet med Carroll i sin andre periode som Newcastle-manager for tre år siden. Keegan burde dermed vite hva han snakker om.

- Det folk har en tendens til å glemme med Andy, er at han fortsatt er ung, uttaler Keegan til Liverpool Echo.

- Jeg spilte sammen med Tosh da han var på toppen av sin karriere. Han var i midten av tjueårene på det tidspunkt. Andy har sine beste dager foran seg, og det er ennå lenge før han når sitt fulle potensial, fortsetter han.

- Jeg sier ikke dette av manglende respekt for Tosh, som var en veldig dyktig spiller, men Andy er bedre i lufta enn han var. Andy er enestående. Trolig den beste jeg har sett.

Keegan mener at Carroll og Luis Suarez må få tid på seg til å utvikle sitt partnerskap på topp for dagens Liverpool.

- Du må arbeide bevisst for å utvikle et partnerskap. Man må studere spilleren man spiller sammen med, og prøve å forutse hva han kommer til å gjøre i bestemte situasjoner. Du må lære ham å kjenne like godt som din egen bukselomme. Jeg og Tosh var heldige som fant tonen med en gang, men vi måtte likevel jobbe for å utvikle samarbeidet.

- Du kan ikke bare finne to mennesker, den ene storvokst og den andre liten, og gi trøye nummer 7 til den ene og trøye nummer 9 til den andre. Det er ikke slik det fungerer. Det handler om hvor dyktige disse to menneskene er. Da snakker jeg ikke i akademiske termer, men om dyktighet ute på banen. Fotballforståelse.

- Dt handler om hvor dyktig Carroll er til å vite hva Suarez ønsker, og hvor dyktig Suarez er til å vite hva Carroll ønsker. Finner de ut av det, har de en sjanse. Men dette vil kun skje over tid.

Keegan avslører at han er en stor fan av Suarez.

- Luis Suarez er en strålende spiller. Han har den fotballforståelsen som alle store spillere har, som gjør at han hele tiden er klar over alt som skjer rundt seg. Han prøver seg på triks, akkurat som Messi, og får han det ikke til vil han bare prøve på nytt.