- Carroll behøvde ikke å dra

Manager Alan Pardew påstår at Newcastle ikke tvang Andy Carroll til å forlate klubben, Spilleren valgte Liverpool da han ikke fikk gjennomslag for enda en ny kontrakt. Pardew mistenker at klubbskiftet var økonomisk motivert.

Alan Pardew slår tilbake påstander fra Andy Carroll om at Newcastle tvang spilleren til å forlate klubben da Liverpool fikk akseptert et bud på £35M.
- Vi tvang ingen til å dra, sier Alan Pardew til Shields Gazette.

- Jeg er uenig i det. Han hadde kontrakt her i fem år, og på et tidspunkt skulle den forlenges, men å signere i oktober og fornye i januar, hvor skulle det ende?

- Personlig så er jeg skuffet. Han er en herlig fyr, og jeg liker ham virkelig, men det var hans avgjørelse, og du kan ikke endre på det.

- Handlet dette om fotball? Det er det du må spørre om. Jeg tror ikke det.

Newcastle avslo Liverpools første henvendelse, men aksepterte senere et forbedret bud fra Liverpool.
- Vi avslo et stort bud, og de kom tilbake med et større bud. Vi diskuterte hva vi skulle gjøre med det tilbudet da Andy forlangte å treffe meg.

- Jeg gikk for å se Andy, og ansikt til ansikt hadde vi en samtale om at han ønsket en ny kontrakt selv om han signerte i oktober. Hvis han ikke fikk det, så ville han dra.

- Jeg spurte om hva han ønsket, og jeg møtte styret. Vi snakket om hva slags betydning dette ville få for hele klubben.

- Vi fikk det synspunktet at det ville skape problemer for oss ettersom han signerte kontrakt i oktober. Vi bestemte oss for å få det bekreftet, og han la inn en transfersøknad,.

- Han snakket med agenten, og seg i mellom leverte de inn søknaden. Med størrelsen på budet og hva det betydde for oss bestemte vi oss for å akseptere.

- Men ingen klubber handler om én spiller. Vi er helt forferdet over at han har reist. Det er skuffende, men vi er ikke i samme en finansielle posisjon som Liverpool.