- Coates kan gå rett inn på laget

Førstelagstrener Steve Clarke mener at Sebastian Coates er så god at han kan settes rett inn i Liverpools startoppstilling om det blir behov for det.

20-åringen fra Uruguay skrev under en langtidskontrakt med Liverpool på tirsdag, og er dermed aktuell for spill allerede mot Stoke i neste ligakamp.

- Sebastian er en talentfull ung spiller, som gir oss ulike valgmuligheter i backrekka. Vi ønsker å skrive kontrakt med unge spillere som vi kan forbedre, og vi fulgte med på innsatsen hans i Copa America hvor han ble kåret til «Turneringens unge spiller». Jeg er spent på fortsettelsen, sier Clarke til Liverpoolfc.tv.

- Dette blir en ny utordring for ham, for det krever litt å bli vant til Premier League. Forhåpentligvis kan vi akklimatisere ham litt om senn. Han vil bli en verdifull tilvekst til troppen vår, legger førstelagstreneren til.

- Sebastian er klar til å spille. Han er A-landslagsspiller, og Uruguay er blant de fem beste nasjonene i verden, så de har et sterkt landslag. Sebastian kan settes inn på laget om vi trenger ham, men vi har også mange andre gode midtstoppere som kan spille om det er påkrevd.

- Du vet aldri hvordan en utenlandsk spiller vil finne seg til rette i engelsk fotball. Noen bruker lang tid til å omstille seg, mens andre, som for eksempel Luis Saurez, finner seg til rett med en gang. Du må bare holde øye med det som skjer, håpe at gutten finner seg til rette raskt, blir kjent med sine lagkamerater, får noen sjanser til å spille, og så får vi ta det derfra.

Faren til Sebastian Coates er skotsk, akkurat som Clarke selv og Kenny Dalglish.

- Jeg tror det er litt skotte i ham, så Kenny og jeg selv vil finne ut litt om bakgrunnen hans. Men han kan dessverre ikke spille for Skottland, ettersom han allerede har landskamper for Uruguay!

Clarke er ellers godt fornøyd med det Liverpools nykommere har prestert i kampene som har vært spilt så langt.

- Du ser på laget at gode partnerskap og kombinasjoner begynner å ta form. Vi er et ungt lag, som fortsatt blir kjent med hverandre. Vi jobber fortsatt med våre styrker og svakheter. Med tiden vil vi forhåpentligvis bli bedre, og da vil laget fremstå som bedre også.