- Dalglish influerte meg

Luis Suarez trekker fram manager Kenny Dalglish som den person som tiltrakk ham mest til LFC, og at skotten nå lever opp til sitt rykte som en legende på Anfield.

Liverpools nye nr.7 fikk en drømmestart med scoring i debuten mot Stoke. Han er ikke minst imponert over Kenny Dalglish, både før og etter at han kom til Merseyside. Samtidig har han et avslappet forhold til den store prislappen som henger på hans skuldre.

- Han (Dalglish) er en person som du respekterer etter bare noen minutters samtale, sier Suarez til LFC Weekly.

- Han prøvde å snakke til meg på spansk – “hola, bienvenido (hallo og velkommen), slike enkle ord og det imponerte meg. Han er som man vet en legende i denne klubben, i denne byen, men jeg synes det er veldig viktig å bedømme folk slik som du ser dem heller enn hva du hører om dem. Han har levd opp til det å være en legende i mine øyne.

- Jeg kunne raskt se at Dalglish er en manager og en person som jeg kan forholde meg til og han er veldig bestemt på at laget skal spille på en bestemt måte – den type attraktiv fotball som jeg ønsker å være en del av.

- Han var veldig ivrig etter å få meg hit og hvis det var en person som hadde innvirkning på at jeg signerte så var det ham. Han er veldig ambisiøs på klubbens vegne og har tro på at han kan lede klubben tilbake til toppen. Når jeg nå er her, ønsker jeg ikke å skuffe ham på noen måte.

- Ajax sørget for at jeg skjønte at det er viktig å holde et perspektiv på livet og fotballen, forklarer Luis på det faktum at han ikke bare skal bringe arven videre med nr.7 på ryggen men også er klubben nest dyreste spiller gjennom tidene. – Jeg er klar over at prisen som Liverpool betalte for meg var høy, men jeg kommer ikke til å bekymre meg over det. Det vil være press fra utsiden om at jeg skal prestere hele tiden, men hver gang jeg setter foten min på den grønne gressmatta ønsker jeg å trives. Det er ikke noe poeng i å være der hvis du ikke trives.

- Noen spillere kan bli besatt med alt presset og prøve å håndtere det, men jeg tror det er viktig å være seg selv. Du må gjøre ditt beste og tro på deg selv.