- Dårlig start ødela for oss

Kenny Dalglish mener at en dårlig start på kampen ødela Liverpools sjanser til å ta poeng på White Hart Lane i dag. Ribbeinsskade for Daniel Agger.

En suser fra Luca Modric ga Tottenham ledelsen allerede etter sju minutter spill på White Hart Lane. Når man så fikk Charlie Adam utvist like før halvtimen var spilt, og Martin Skrtel måtte ta følge inn i garderoben en knapp halvtime før slutt, falt de røde sammen som et korthus.

- Vi startet kampen under pari, og svakere enn vi har spilt i det siste. Tottenham startet bedre enn oss, og Modric gjorde et flott mål som ga dem ledelsen. Vi fikk også Daniel Agger skadet, når han forsøkte å foreta en takling, sa Dalglish til pressen etter kampslutt.

- Det var begynnelsen på nedturen. Vi startet svakt, og de begynte bedre enn oss, uansett det andre som skjedde, som det er best vi ikke kommenterer. Vi har oss selv å takke, og den dårlige starten på kampen, for det dikterte hva som ville skje med oss, fortsatte han.

- Jeg synes Tottenham startet veldig bra, og spilte veldig bra. Det er best at vi holder oss til det vi kan gjøre noe med i fremtiden, og det er å spille fotball. Vi kan ikke gjøre noe med resultatet nå. Vi ønsker også å vise respekt for Tottenham, som spilte veldig bra.

Journalistene ville vite hva Dalglish mente om utvisningene.

- Det er best vi ikke kommenterer det. Dersom vi sier noe, vil det ta glansen bort fra en flott forestilling av Tottenham. Vi får se opptakene, og dersom vi har gjort noe feil, så får vi forsøke å korrigere det.

- Dere fikk i alle fall ikke se en masse Liverpool-spillere som omringet dommeren og klaget på avgjørelsene. Det betyr ikke nødvendigvis at de er enige med avgjørelsene. Det handler om at de respekterer dommeren. Dersom våre spillere respekterer dommeren, skjønner jeg ikke hvorfor dere journalister antyder at vi har disiplinærproblemer.

- Hvordan vi startet kampen, dikterte fortsettelsen. Vi må finne ut om vi gjorde noe annerledes, eller forberedte oss annerledes i dag. Vi vil sette oss ned å snakke om det på tirsdag.

Dalglish kunne ikke si noe om hvor lenge Daniel Agger vil være ute som følge av skaden han pådro seg.

- Det er en ribbeinsskade. Det skjedde når han skulle gli inn i en takling på Modric. Jeg vet ikke hvor ille det er ennå, men det må ha vært smertefullt.

Dalglish fikk også spørsmål om hvorfor han byttet ut Dirk Kuyt til fordel for Andy Carroll til denne kampen.

- Jeg benytter de spillerne jeg finner formålstjenlig. Som jeg har sagt før, handler det ikke bare om et lag, men om en hel tropp som vil bli brukt gjennom hele sesongen. Når vi vinner er det ingen som kommenterer laguttaket, men når vi taper blir det feil uansett hvilke spillere du bruker. Slik vi startet kampen ville vi ha tapt uansett, uavhengig av alt annet som skjedde.

Dalglish ble også spurt om ekspertene nå ville avskrive Liverpool i kampen om fjerdeplassen.

- Det er meget mulig. Det er ikke vanskelig å være oppgitt og forbannet når du har tapt en kamp. Spillerne er forbannet de også, og det bør de være. Dersom de ikke var det, ville de ikke ha vært her. Denne fotballklubben har større forventinger enn 4-0 tap på bortebane. Spillerne er stolte over klubben sin, så de er skuffet.

- Det blir en jevn liga. Det ser du ut fra de første serierundene. Det er veldig jevnt. Alle kan ta poeng fra alle.

Liverpool må nå omstille seg til onsdagens ligacupkamp i Brighton. Dalglish nektet å avsløre om Steven Gerrard blir involvert i den kampen.

- Steven er i god forfatning. Vi vil forsøke å legge denne kampen bak oss før vi begynner å bekymre oss om en ny. Steven har gjort det meget bra som har kommet dit han er nå. Vi vil følge nøye med på hvilken forfatning han er i, og så vil vi velge riktig øyeblikk for ham til å gjøre comeback.

- Det er naturlig at alle roper på Stevie, spesielt etter at vi har tapt 4-0. Vi vil følge situasjonen, se hvordan det går, og når begge parter er enige så vil han spille.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.