- Derbyet er det største oppgjøret i sesongen

Kenny Dalglish mener at kampene mot Everton er større enn møtene med Manchester United. Viktig at spillerne ikke er for overtente. Stort sett fornøyd med forsvarsspillet. Positive tendenser på trening.

- De sier at Manchester United mot Liverpool er et derby, men jeg ser det ikke som et derby. Det er en konkurransedyktig fotballkamp, sa Kenny Dalglish på gårsdagens pressekonferanse ifølge Liverpool Echo.

- Men dette er to lag fra én by som møter hverandre. Det er en by som kan være veldig stolt av begge klubbene og måten de har levert gjennom årene.

- De har ikke vært så suksessfulle som alle ville ha likt de seneste årene.Men de er fortsatt en ære for byen. Da det var kulturby her, var det passende at fotball var en del av det.

Dalglish vet at lidenskapen er stor i lokaloppgjør, og ber spillerne om å holde hode kaldt i 90 minutter.
- Du må være smart. Vi ønsker å se dem kjempe, men innenfor regelverket.

- Jeg husker finalen i Screen Sport Super Cup. Selv den var viktig, og det var ment som en turnering til å fylle opp terminlisten. Men det så ikke slik ut på den tiden.

- Nå om dagen står du i fare for å få rødt kort dersom du sier “God dag” til noen. Det er litt annerledes enn det var for noen år siden. Du kan ikke klage på spillerne for å vise lidenskap og oppofrelse.

Dalglish har tapt begge kampene han har vært midlertidig manager for Liverpool. De røde ligger kun fire poeng over nedrykksstreken,
- Vi må forsvare oss litt bedre. Vi kan bare identifisere problemene som har vært synlige siden jeg kom hit, og det har ikke vært så mange.

- Den andre scoringen mot Blackpool kan vi gjære noe med. Den første var litt heldig for dem, da spilleren avsluttet meget bra.

- Vi kan bare renske opp i problemer vi har skapt for oss selv. I hovedsak, spesielt på Old Trafford, forsvarte vi oss bra nok til å være fornøyd med det.

Dalglish mener det er positive signaler på treningsfeltet for tiden. Spillerne har tatt treningsmetodene til den nyansatte førstelagstreneren Steve Clarke godt til seg.
- Spillerne har vist på trening og i kamper at de er bestemte på å snu dette. Hvis de har den rette filosofien, ideene og besluttsomheten, så har vi noe bra å jobbe med.

- Steve Clarke har vært fremragende og troppen har respondert var. Steve og Sammy har satt opp et program og spillerne har anpasset seg det vi ønsker at de skal gjøre. Det er en stor forandring for oss alle. Det er en fellesnevner at vi alle respekterer hverandre.

- Og dersom det skulle bli seier på søndag, vil jeg anta dere beskriver det som "perfekt".