- Det er en ny start

Carragher forteller at det råder optimsime etter en god vårsesong. Han føler seg uthvilt og klar til å ta fatt på pre-season. Positivt at de fleste spillerne returnerer samtidig.

Sommerferien er straks over for spillerne. På mandag begynner sesongforberedelsene. Jamie Carragher ser frem til å ta fatt på sin 16. sesong på førstelaget. Optimismen er til stede etter en god vårsesong under Kenny Dalglish.
- Jeg ser virkelig frem til å komme tilbake. Vi har hatt lengre pause enn vanlig i år. Jeg ønsker å komme i gang nå, sier Jamie Carragher til Liverpool Echo.

- Etter sesongen er du klar for ferie og hvile, men halvveis ut i ferien kommer fokuset på kommende sesong.  Du begynner å glede deg igjen. Jeg føler meg uthvilt og klar.

- Det er en ny start, og det er en ny følelse av optimisme. Formen vår i andre halvdel av forrige sesong var veldig bra. Vi må sørge for at vi forbereder oss godt og får en brukbar start på denne sesongen.

Første del av pre-season er hardt arbeid, men det blir også gjennomført en rekke tester. Hjerterytme og puls blir målt for å se hvor hardt spillerne jobber og om de presser seg nok.
- Det er også sterk vektlegging på hydrering og kosthold. Det er absolutt ikke som det var da jeg begynte, fortsetter Carragher, som fikk sin debut i 1997.

- Det er ikke så slitsomt som det pleide å være når det var mye løping. Vi pleide å løpe sammen, men nå er vi delt inn i ulike grupper.

- Spillet har utviklet seg. Idrettsvitenskap blir brukt mer i disse dager. Nå kan alle bli vurdert individuelt.

- Hjerterytmen måles og det tas blodprøver. Målingene avgjør hvilket arbeid du må utføre. Alle får sin egen plan for å sikre at de er i best mulig form til sesongstart.

Spillerne har hatt seks uker ferie, men alle har hatt sitt individuelle treningsprogram.
- Dagene da man kom tilbake overvektig og måtte løpe det av seg er borte for lenge siden. Du ville ha vært i trøbbel dersom du kom tilbake på den måten.

- Vi tar alle vare på oss selv nå om dagen. Slik spillet er nå må du holde tritt. Jeg står fast på mitt med det jeg spiser og drikker.

- Du får litt utblåsning et par kvelder om sommeren, noe du ikke gjør i løpet av sesongen. Du ønsker imidlertid ikke å ødelegge kroppen din. Jo eldre du blir, jo viktigere er det å ta vare på kroppen sin.

- Kampen om plassene er meget stor. Med nye spillere som kommer inn ønsker du ikke å gi dem et forsprang på deg ved å komme tilbake i dårlig forfatning.

- Da vil du ligge bak alle andre og nede på rangstigen. Vi fikk hvert vårt treningsprogram for sommeren, men det er ikke noe nytt. Slik har det vært siden Gerard Houllier var manager.

- De vet hvilket nivå vi burde være på formmessig.

Assistentmanager Sammy Lee forlot Liverpool denne uken.
- Jeg jobbet med Sammy lenge. Han har vært til stor hjelp for meg i løpet av min karriere. I fotball er det alltid spillere og personer i støtteapparat som kommer og går. Jeg ønsker ham alt det beste for fremtiden.

Flesteparten av spillerne returner til Melwood på mandag.
- Det er flott å ha flesteparten av spillerne her fra starten av pre-season. Det vil utgjøre en stor forskjell. Det kan være vanskelig når alle kommer tilbake litt etter litt.

- Det er godt for manager å ha alle på plass. Det betyr at vi bør være klare for starten av sesongen etter en brukbar pre-season.

- Det vil bli flott å se alle spillerne igjen. Jeg er sikker på at det kommer noen nye ansikter før overgangsvinduet stenger.