- Det hemmer oss at vi ikke har nytt stadion

Administrerende direktør Ian Ayre mener at Tom Hicks og George Gillett satte Liverpool FC flere år tilbake i tid fordi de ikke maktet å gi klubben et nytt stadion, slik de lovet.

Ayremener situasjonen ville ha sett enda verre ut dersom man ikke haddegjort enorme fremskritt rent forretningsmessig i samme periode.

-Når man studerer hvordan forretningsdelen av klubben har vokst, erdet ergelig å tenke på at vi ville ha vært flyttet inn nå dersomvi hadde startet å bygge et nytt stadion i 2007. Det ville ha værtstrålende, men nå er klubben satt flere år tilbake i tid, uttalerAyre til Liverpool Daily Post Business Magazine.

Hanunderstreker at det er en enorm forskjell på det forrige regimet ogdet nåværende.

- De hadde en flott mulighet til åmaksimere verdien av klubben, og Hicks og Gillett hadde rett i at demåtte ha et nytt stadion og nye folk inn. Det de gjorde fundamentaltgalt var at de belånte klubben for å drive og utvikleforretningene. Dersom inntektene ikke hadde økt betraktelig kunnedet ha gått riktig ille.

- Vi har nå folk på plass somvirkelig forstår hva det innebærer å eie og drive etsportsforetak. De er veldig ærlige om målene de har satt seg. Delytter, og det er ganske viktig.

Stadionspørsmålet er likesentralt i dag som da Hicks og Gillett tok over klubben. Ayre sier atdet nye regimet ikke vil repetere gamle feil, og vil ikke forhasteseg med avgjørelsen.

- Ingen vil tvinge de nye eierne til åta en avgjørelse før de er helt sikre på hva som er riktig forklubben. Det var på det punktet de forrige eierne delvis feilet.

- Av og til liker ikke folk at ting tar tid. Dessverrekrever enkelte ting at man tar seg god tid. Jeg får spørsmål om hva somskjer med stadionsaken minst en gang i uken, og svaret er at vi ikkevet.

- Grunnen til at vi ikke vet det, er at det fortsattforeligger to mulige løsninger. Det er enten et nytt stadion iStanley Park eller et renovert Anfield. Sistnevnte bringer med seg enrekke spørsmål. Det er en million spørsmål som krever svar.

-Et nytt stadionanlegg i parken handler om økonomi. Hvordan skal viklare å betale for det? Til det trenger vi en stor partner som vilkjøpe navnerettighetene.

- Det vil være feil oguprofesjonelt å ta en avgjørelse før vi vet svarene på allespørsmålene.

- Ingen har mistet bakkekontakten når detgjelder hva vi kan oppnå innenfor en gitt tidsramme. Eierne har sagtat de ønsker å vinne. Det medfører en rekke ting. Vi ønsker ikkebare å vinne en gang. Vi ønsker å bygge noe som varer.