- Det var uaktuelt å gå til Man Utd

Fernando Torres hevder det var uaktuelt å forlate Liverpool til fordel for Manchester United eller Real Madrid, av respekt for Liverpools og Atletico Madrids supportere.

- Når avgjørelsen om å forlate Liverpool ble tatt, hadde jeg tenkt på det lenge. Jeg bestemte meg for å forlate klubben lenge før jeg gjorde det. Den sommeren Xabi Alonso dro, begynte jeg å vurdere det. Når forsterkninger ikke kom inn, begynte jeg å tvile på at Liverpool var den klubben dens historie forteller at den er, eller om det var en selgende klubb. Spillere som Crouch, Arbeloa, Alonso og Mascherano ble alle solgt, sier Torres til Marca.

- Når jeg forlot Spania til fordel for Liverpool, tenkte jeg at det var den store overgangen i mitt liv, men slik ble det ikke. Jeg har kanskje fem og et halvt år igjen på toppnivå, og man må gjøre alt man kan for å nå sine mål. Derfor var det ideelt med Chelsea.

- Hvilke andre klubber enn Chelsea kunne jeg ha gått til for å forbedre meg? Jeg kunne ikke gå til Manchester United av respekt for Liverpool-fansen. Jeg kunne ikke gå til Real Madrid grunnet min fortid i Atletico Madrid. Jeg tror ikke Barcelona trengte min spillertype. Jeg hadde ikke lyst til å spille i Italia. Chelsea var den eneste klubben som stod igjen. Det var bare en mulighet, legger han til.

- Og plutselig fikk jeg muligheten. Det var som lyset ble slått på i en lang, mørk tunnel. Jeg følte at de seks resterende månedene i Liverpool denne sesongen ville føles som tre år.