- Det viktigste er at de gjør jobben sin

Kjønnsdebatten raser i engelsk fotball etter at Sky-reporterne Richard Keys og Andy Gray i helgen snakket nedsettende om assistentdommer Sian Massey i forbindelse med Liverpools kamp i Wolverhampton. Kenny Dalglish poengterer at det viktigste er at dommerne gjør jobben sin, uavhengig av kjønn.

Kenny Dalglish åpnet sin pressekonferanse i går med et humoristisk stikk til Sky Sports sin reporter:

- Det er en kvinnelig journalist tilstede her. Sky har ingen problemer med det vel, spøkte King Kenny.

Liverpools midlertidige manager fortalte at han faktisk ikke var klar over at det var en kvinnelig assistentdommer i helgens kamp før i annen omgang.

- Jeg visste ikke at det var en kvinne. Jeg la ikke merke til det før i annen omgang, og spurte Steve Clarke om det var en kvinne som var assistentdommer på motsatt side. Det spiller ingen rolle hvilket kjønn en fotballdommer er, så lenge de kjenner spillets regler.

- Jeg aner ingen ting om Skys kvinnesyn. For meg er det slik at dersom du gjør jobben din, så burde ikke kjønn være noen begrensning. Dersom det er kvinnelige dommere, er det bare fint. Som sagt merket jeg det ikke før i annen omgang at det var en kvinnelig assistentdommer. Det var ikke noe problem for meg, på noen som helst måte. Det viktigste er at dommerne ser hva som skjer, og at de tolker regelverket på riktig måte. Det faktum at vi ikke var klar over at det var en kvinne, forteller det meste. Og bare så det er sagt, så la jeg ikke merke til at det var en mann som var assistentdommer på vår side av banen heller.

- Kjønn spiller ingen rolle, så lenge du tar de riktige avgjørelsene. De har tydeligvis satt fokus på henne i denne kampen, og heldigvis for henne tok hun riktig avgjørelse i forkant av vår første scoring. Det vil utvilsomt gi henne mye selvtillit foran neste kamp.