- Dette er en flott belønning

Kenny Dalglish er henrykt over å ha fått en treårskontrakt som Liverpools nye permanente manager.

- Jeg er selvsagt henrykt over å få denne muligheten. Når jeg kom tilbake i januar ble det ikke gitt noen løfter av noen angående hva jeg hadde i vente, så for meg var dette en ideell mulighet til å komme inn og bevise at jeg hadde noe å bidra med. Som jeg har sagt før, så var ikke omstendighetene ideelle, da en god mann i Roy mistet jobben sin, men det var ikke min avgjørelse. De spurte meg om de ville komme inn og hjelpe klubben, og jeg nølte ikke et sekund. Ettersom jeg gjorde jobben rimelig bra spurte de om vi kunne komme til enighet om en permanent avtale, og for meg er dette en belønning for den jobben som har vært gjort, ikke bare av meg, men også av Steve, Sammy, spillerne og folkene på tribunen og alle andre innen klubben, inkludert eierne, sier Dalglish til Liverpooolfc.tv.

- Vi sa fra første stund av at vi skulle holde sammen og jobbe sammen. Det gjør det lettere å oppnå gode resultater, og jeg tror det er hovedårsaken til at resultatene har blitt bedre. At folk har holdt sammen. Vi har fått belønning i form av mange poeng. Jeg trives virkelig med å gå på jobb. Jeg trives med å få folk til å smile. Men det handler ikke bare om hva jeg har gjort. Alle har bidratt svært mye for å hjelpe oss å komme så langt som vi har gjort.

- Vi satte oss aldri konkrete mål, annet enn at vi skulle gjøre vårt beste i hver eneste kamp. Jeg setter meg aldri konkrete mål, men vi måtte selvsagt forbedre oss, og det har vi gjort. Sesongen er fortsatt ikke over. Det er fortsatt et par kamper som skal spilles, og de samme prinsippene vil gjelde for de. Vi har en kamp på søndag som vi ønsker å få mest mulig ut av.

- Vi har gjort fremskritt fordi alle har stått sammen, og vi er sterkere når vi fungerer som en enhet. Ansettelsene av Ian Ayre og Damien Comolli har bidratt til stabilitet og litt autoritet i klubben. Dette er to gode menn, og det hjelper. Når man får gode folk til å jobbe for klubben hjelper det alltid på.

- Jeg ville ikke ha tatt denne jobben om jeg ikke så lyst på fremtiden. Men jeg skal ikke komme med noen lovnader. Vi har fått en belønning for hva vi har gjort, men vi har også jobbet veldig hardt for å oppnå dette. Fortsetter vi med det, vil vi få nye belønninger. Vi har ikke råd til å tro at neste år vil bli en suksess bare fordi vi avslutter sterkt i år. Når kampen er over, har du som regel fått det du fortjener fra den, og du må begynne å fokusere på neste kamp. Det gjelder for alle. Vi tar ikke lett på neste år, på grunn av hva som har skjedd denne vinteren og våren. Det er ingen grunn til å miste bakkekontakten. Vi bør være slik Liverpool alltid har vært, og respektere andre. Vi gjør våre forretninger bak lukkede dører og så godt vi kan.

- Den daglige jobben blir gjort ved at spillerne kommer på trening. Forskjellen vil nå være at ingen annen kommer inn og tar over planleggingen.

- De unge spillerne har vært fantastiske. En håndfull av dem har trent med førstelaget, og de har ikke skuffet noen. Akademiet kan være stolte av dem. Det er flott å se, og det må være flott å se for Rodolfo, Pep, Coops og Frank. Det er alltid forfriskende for en fotballklubb å se at unge spillere kommer opp gjennom systemet, og jeg tror førstelagsspillerne setter pris på at de unge guttene kommer opp og trener sammen med dem. Det gir dem et løft. Vi er godt fornøyd med akademiet. Vi er skuffet over at U18 ikke nådde play-off, men grunnen til at laget ikke klarte det var at vi kom og tok spillerne deres. Vi hadde et par på reservelaget og England tok med seg tre, så det var mye forlangt å kreve play-off av dem. Hadde terminlisten vært litt mer fornuftig opplagt ville vi ha gjort det bedre, og vi kan ikke annet enn å dele skuffelsen til Rodolfo og guttene over at de ikke kvalifiserte seg til play-off. Men vi er ikke skuffet over dem på noen måte.

- Dette handler ikke bare om meg. Supporterne har vært fantastiske hele tiden, både etter at jeg kom tilbake til klubben og når jeg ledet Blackburn og Newcastle. Jeg har alltid fått en god mottakelse av supporterne, og jeg er glad for at de har et smil om munnen igjen nå, ettersom alle var skuffet når laget ikke fikk resultatene man hadde håpet på. Supporterne har fått litt av stoltheten tilbake, og smiler igjen. Guttene spiller til tider flott fotball, noe som kanskje er en større belønning for fansen enn for meg.

- Jeg ønsker å takke supporterne for den støtten de har gitt meg. Man ser belønningen alle får når man står sammen. Supporterne gjør sin del for å støtte spillerne, og spillerne gjør sin del ved å forsøke å løfte fansen. Det fungerer bra når man jobber sammen på den måten. I tillegg har vi eiere som er godt forberedt på å ta klubben fremover og oppover, og jeg tror vi kan se fremtiden lyst i møte.

- Vi har gutter på akademiet som er svært lovende, men samtidig må vi ikke miste bakkekontakten. Folk har kommet med spådommer om hva som vil skje neste år, men det viktigste for oss er å holde en stø kurs og legge ned en stor innsats for å prestere neste år. Det som skjer da, det skjer.

- Nå ville det ha vært fint å vinne på søndag. Det mener jeg, uten at jeg skal si at vi kommer til å vinne. Men dersom spillerne ikke får honnør for det de har gjort så langt – uansett utfall av de to siste kampene – så er det noe galt. De har gjort det fantastisk bra, og har antagelig gjort det bedre enn alle forventet. Så de fortjener mye ros. Vi vil gjøre så godt vi kan for å oppnå gode resultater i de to siste kampene våre.