- Dette kan bli mitt siste mesterskap

I et intervju med Mirror uttaler Steven Gerrard at sommerens EM i Polen og Ukraina kan bli hans siste store mesterskap med England.

- Setter man ting i perspektiv, kan man hevde at England kun har hatt suksess i en stor turnering tidligere, og det bidrar til at vi skjønner hvor vanskelig det er å vinne noe på dette nivået, uttaler Gerrard.

- Det hadde vært fint om vi kunne ha nådd en semifinale eller finale, i stedet for å reise hjem skuffet nok en gang, dersom dette blir mitt siste mesterskap, fortsetter han.

- Som spiller går du alltid til en turnering med den innstillingen at det kan bli din siste turnering. Du vet aldri hva som vil skje i løpet av de neste to årene. Jeg er 31 år nå, og vil være 32 når EM starter til sommeren, så uansett hva som skjer behandler jeg denne turneringen som min siste.

Gerrard må som kjent stå over Englands to privatlandskamper mot Spania og Sverige den kommende uken, på grunn av ankelinfeksjonen han sliter med.

- Jeg er skuffet over at jeg ikke kan spille disse to privatlandskampene, men jeg vil se kampene og heie på laget. Jeg jobber fortsatt for å bli kvitt infeksjonen, men jeg er ikke langt unna nå.

- Jeg håper å spille meg inn på landslaget igjen. Jeg sitter her med blandede følelser. Det er fint å se at laget gjør det bra, og at vi kvalifiserte oss til EM. Men det har vært frustrerende å ikke vært en større del av det som har skjedd. Jeg spilte noen av de første kvalifiseringskampene. Gutta avsluttet kvalifiseringen med stil.

- Gjennom hele min karriere har jeg spilt i ulike posisjoner, og gjort mitt beste i dem alle. Jeg vil gjøre det igjen, om jeg blir spurt om det. Jeg liker å bli med fremover, komme inn i feltet og score mål eller slå en målgivende pasning. Det er en stor del av spillet mitt.

- Jeg har som kjent ikke vært en del av landslagstroppen i de siste, men etter å ha snakket med guttene skjønner jeg at stemningen i troppen er god etter at de kvalifiserte seg for EM, og nå har vi noe å se frem til.

- Nå er vi imidlertid på et stadium der folk blir revet med, og forventningene til landslaget skyter i taket. Da er det viktig å holde beina godt plantet på jorda, og fokusere på de viktige oppgavene man står foran. Vi har en sunn konkurranse i England-troppen. Det skal spilles tre eller fire privatlandskamper til før EM. Forhåpentligvis får dette frem det beste i laget.

- Jeg prioriterer nå å komme med i troppen, og siden vise manageren at jeg er verdt en plass i startelleveren. Det er sikkert målet for alle spillerne for øyeblikket.