- Doni kan håndtere presset

Sportsdirektør Damien Comolli forklarer at Liverpool ønsket en erfaren konkurrent til Pepe Reina, også fordi man ønsker at klubbens unge keepere skal få mulighet til å gå på utlån.

- Vi er henrykt over å ha kjøpt Doni. Det er en posisjon vi følte måtte styrkes da det vil gi våre unge keepere mulighet til å få erfaring gjennom å gå på utlån, noe som vil være viktig for deres utvikling, forklarer Comolli til liverpoolfc.tv.

Comolli tenker trolig i første rekke på Peter Gulacsi, som ventes å knytte seg til Hull med det første på lån. Overgangen skulle også bare bekrefte at Brad Jones ikke antas å ha noen fremtid i førstelagstroppen til de røde.

- Vi får en veldig erfaren keeper som er vant til å håndtere press under store kamper, og også under landskamper for Brasil. Han var meget god mot slutten av forrige sesong i Roma.

- Jeg snakket til Lucas om Doni og han berømmet ham både som person og keeper, jeg tror derfor dette vil være en utmerket handel for oss.

- Han passer til engelsk fotball. Han er stor og god i feltet, og han kan også hurtig sette i gang spillet. Det at han har spilt i Roma i årevis, med det presset som er i den klubben og i den byen, da viser det at han er i stand til å håndtere hva det skal være.

- Når du kommer hit og du vet at du skal være nummer to etter Pepe, da vil innstilling og mentalitet utenfor banen og i garderoben være det som er viktig for oss. Han må støtte den som er nummer en, men også hele tiden være aggressiv nok til å presse han som har plassen. Jeg tror Doni representerer en slik type.

- Da vi først henvendte oss til ham ønsket han naturlig nok å reise til en klubb hvor han kunne være et førstevalg, men han sa at Liverpool Football Club var en så stor klubb at han ville hit også om han skulle være et andrevalg.