- E-cup ikke avgjørende for LFC

Ian Ayre, Liverpools administrerende direktør, sier at deltagelse i Champions League ikke er avgjørende for å få Liverpools regnskap i balanse.

Ian Ayre innrømmer at det vil merkes finansielt dersom Liverpool ikke klarer å kvalifisere seg for Champions League eller Europa League. Kommersielt går det såpass bra at klubben skal takle å stå utenfor e-cupspill.
- Det skal ikke legges skjul at det vil merkes stort på inntektene dersom du ikke deltar i e-cup, forteller Ian Ayre til Press Association på Soccerex Forum i Manchester.

- Samtidig er en fotballklubb som Liverpool en institusjon som har eksistert i mange, mange år. Kommersielt er klubben betydelig foran de fleste av sine konkurrenter, bortsett fra én [Manchester United].

- Våre inntekter og måten vi styrer vår virksomhet på er helt innrettet mot å kunne overleve og fortsette å blomstre uten europeisk fotball, men det betyr ikke at vi ikke ønsker å være der.

For Gavin Laws hos draktsponsor Standard Chartered er Champions League-deltagelse ikke det viktigste for å fremme varemerket.
- Det er hyggelig med gode prestasjoner på banen, men for oss som sponsor er ikke Champions League så viktig fordi de kampene spilles på et tidspunkt de fleste i Asia er i dyp søvn.

Ian Ayre påpeker at eier Fenway Sports Group ikke krever umiddelbar sportslig suksess.
- Vi er et fotballag og vi ønsker å vinne. John Henry sa det den første dagen, men han har også nevnt at det ikke handler om å vinne én gang, men det er å komme tilbake å vinne regelmessig. Det er der grunnlaget for Liverpool ble bygget på 1960-, 70- og 80-tallet.

- Vil det skje over natten? Sannsynligvis ikke, men vil vi skape noe som har et sterkt fundament og en evne til å fortsette å blomstre? Absolutt.

- De er meget støttende. De har gjort det tidligere i baseball, og vil klare det igjen. Jeg er meget sikker på det.