- En fotnote i klubbens historie

Administrerende direktør Ian Ayre karakteriserer forrige årsregnskap som en fotnote i Liverpools historie. Klubben har beveget seg i riktig retning siden juli 2010. Fokus på økt profitt og styrking spillerstallen.

Regnskapet til Liverpool for regnskapsåret august 2009 - juli 2010 ble offentliggjort i dag. Liverpool FC gikk med et tap på £20M, men Ian Ayre mener klubben er på rett spor etter at Fenway Sports Group tok over eierskapet i oktober.

- Dette er en historisk fotnote i klubbens historie. Så vel som at vi var godt klar over problemene i dette regnskapet, er alle i verden nå klar over hva som har blitt oppnådd siden. Dette åpner opp for klubben på mange ulike måter, uttaler Ian Ayre.

- Siden forrige regnskapsår har Fenway Sports Group nedbetalt £200M av oppkjøpsgjelden fra tidligere eierne, og på den måten redusert renteutgiftene. Det betyr at vi er i stand til å investere mer av inntektene i spillerstallen istedenfor å betjene gjeld. Vi har også nytt betydelig kommersiell vekst siden regnskapet ble sluttført, inkludert vår draktsponsoravtale med Standard Chartered, som er den største samarbeidsavtalen i klubbens historie.

- Både på og utenfor banen er bildet bedre siden slutten av forrige regnskapsår. Vi har fokus på økt profitt og styrking av førstelaget, reservene og akademiet. Vi hadde et svært suksessfullt overgangsvinduet i januar der eierne og ledelsen jobbet tett for å hente inn spillere av høy kvalitet.

- Vi har også fokusert på å redusere gjennomsnittsalderen på vår spillerstall. Vi er henrykt over fremgangen i antall unge spillere som har kommet opp vårt oppgraderte akademi.

- Klubben er i en fremragende posisjon til å bevege seg videre. Vi alle kan ta fatt på fremtiden med optimisme.

Kilder: Liverpool Echo, Liverpoolfc.tv.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken