- En lett avgjørelse

Sportsdirektør Damien Comolli forklarer hvorfor det var et enkelt valg for eiere og ledelse i Liverpool FC å tilby Kenny Dalglish en 3-årig kontrakt.

- Vi sa ved starten av denne prosessen at vi ønsket en som var kompetent, var god til å behandle mennesker og som forstod denne klubbens filosofi. Kenny passer perfekt med hva vi var på utkikk etter. Det er ingen som er bedre til å forklare hvordan klubbens filosofi ute på banen skal være da det er noe han selv representerer, sier Comolli til LFC TV.

- Dette er det rette for klubben og det er veldig positive nyheter. Jeg har snakket med spillere om stabilitet, hvordan de stiller seg til å være her i årene fremover, og jeg tror det er enda viktigere i forhold til manageren. Jeg tror det siste man ønsket var enda et managerbytte, slik at dette er et sterkt signal om stabilitet og at klubben har funnet ro over hele linja.

- Kenny har snudd det hele i løpet av veldig kort tid. Han visste umiddelbart hva han ønsket og han kjente uansett spillerne, ikke minst nøkkelspillere som Steven Gerrard og Jamie Carragher. Han kjente også til spillerne på akademiet.

- Jeg kom til Arsenal etter at Arsene Wenger kom dit, men jeg tror de deler mange av de samme kvalitetene. Først og fremst kvaliteten ute på banen. Kenny insisterer på godt pasningsspill og bevegelse. For det andre liker de intelligente spillere som kan se ting. Når Kenny snakker om spillere snakker han om de er i stand til å se en pasning i den siste tredjedelen av banen. Hvordan er deres blikk for spillet?

- De har begge enorme kunnskaper som gir selvtillit til laget og til spillerne. De gir selvtillit til unge spillere ved å fortelle dem hvor gode de er. De forteller dem også at de ikke skal gjøre noe annet enn det de er vant til å gjøre. Kenny har et fantastisk håndlag med unge spillere.

- Hans behandling av spillerne har vært glimrende. Han gir dem tro og selvtillit og hjelper unge spillere med å slappe av når de skal spille sine viktigste kamper i livet. Måten han gjorde det med John Flanagan på Anfield og Jack Robinson på Emirates har vært det som har imponert meg mest.

- Se på Maxi. Han hadde ikke spilt mye de siste ukene, men nå har han scoret to hattrick.

- Hvis det går godt ute på banen forplanter det seg også i klubben som helhet. Kenny og Steve har løftet atmosfæren på Melwood og i klubben generelt med sitt gode arbeid. Hvis du besøker akademiet vil alle være i godt humør fordi Jack Robinson har spilt på førstelaget, fordi Jay Spearing spiller fast på det laget og også fordi John Flanagan nå har fått spille flere kamper.

- Dette er et stort løft for akademiet. Vi har gitt nye kontrakter til flere spillere der og vi kan nå si til dem at det er en sjanse for å kunne få spille på førstelaget. Guttene kan nå se det selv. Kelly og Spearing har spilt, vi har nevnt Flanagan og Robinson, og Conor Coady, Raheem Sterling og Andre Wisdom har også vært involvert nylig. Hvis Kenny synes du er god nok, da vil du få spille.

- Dette er en riktig avgjørelse og den er tatt ut fra hva som er blitt vist ute på banen og ikke ut fra andre omstendigheter, svarer Damien Comolli på om at man har blitt influert av fansen og hvor populær Kenny Dalglish er blant dem.

- Kampen på mandag var et perfekt eksempel på hva vi ønsker. Det var en kveld med stor fotball, mye bevegelse, mye godt angrepsspill og fem mål. Dette tilhører denne klubbens tradisjon. Når en snakker om filosofi med spilling og trening, det er dette vi ønsker. Hvis en ser fra U13 og fram til førstelaget, de har den samme tankegangen og samme måten å tenke på.

- Noen kamper er så tette på øverste nivå at manageren må gjøre de rette avgjørelsene, de rette byttene og de riktige taktiske beslutningene for å kunne vinne en kamp. Kenny har vist flere ganger etter at han kom tilbake at han er i stand til det.

- Da jeg gratulerte ham med kontrakten håpet jeg samtidig at vi sammen kan bringe suksess tilbake til denne klubben. Han sa at han ville definitivt prøve å oppnå det. Du kan aldri garantere suksess, men vi vil arbeide så hardt som vi bare kan.

- Vi har mye kvalitet i laget. Siden januar er det bare Chelsea som har tatt flere poeng og som igjen viser at vi ville ha vært blant topp fire med lignende form gjennom hele sesongen. Vi vet at vi har kvalitet, men vi har også svakheter og som vi vil rette på til sommeren.

- Dess mer god fotball vi spiller jo flere tilbakemeldinger får vi fra folk innen denne bransjen. Jeg føler at vi er veldig attraktive for toppspillere, enten det er på akademinivå eller til førstelaget. Det viser at den spenningen som vi nå opplever ikke bare gjelder innad i klubben. Vi er en attraktiv klubb og det er veldig positivt for vår fremtid.