- Enrique er en av de beste

Damien Comolli mener at nyinnkjøpte Jose Enrique er en av ligaens beste sidebacker. Franskmannen sier at spanjolen sannsynligvis blir Liverpools siste kjøp i sommer.

- Jeg er godt fornøyd, for vi har styrket en posisjon som vi følte vi trengte å styrke. Vi var litt svake der, og følte vi måtte gjøre noe. Jeg er veldig godt fornøyd med å ha kjøpt en av de beste venstrebackene i Premier League, sier Comolli til Liverpoolfc.tv.

- Det første som slår meg med ham er hans fart. Han er veldig rask. En sterk og kraftig atlet med god teknikk, slik du forventer av en spansk spiller, og han har en god venstrefot. Han vil gi oss litt høyde også, da han er ganske høy. Det er bra at en sideback er høy. Det at han allerede har erfaring fra Premier League, betyr at han vil finne seg til rette ganske lett. Han er en god venn av Andy Carroll fra deres dager sammen i Newcastle, så mange av boksene er krysset av, kommenterer Comolli videre.

- Det er veldig viktig at han allerede har spilt i England i fire år. Veldig, veldig viktig. Som jeg nevnte kjenner han Andy, og han kjenner Pepe Reina fra Spania. De spilte for samme klubb, Villarreal, dog ikke samtidig. Men viktigst er det at han kjenner ligaen, og vet hva han har i vente. Han vet også hva det innebærer å spille for Liverpool FC. Vi vet at han vil gi oss enorm løpsstyrke.

- Jeg tror en av grunnene til at han ønsket å komme hit, var at han ønsker å utvikle seg som spiller. Vi tror alle, inkludert Kenny, meg selv og trenerne, at han vil gjøre nettopp det her. Vi tror at dersom han gjør det bra her, så er han en kandidat for det spanske landslaget også. Han er veldig ivrig etter å spille seg inn på landslaget, og han er også like ivrig som oss på å spille i europacupene og kjempe om trofeer.

- Han er den tredje venstreside-spilleren vi kjøper i sommer. Vi ønsket og følte at vi trengte flere nye spillere som vi kunne benytte på venstresiden, slik at Kenny får en mer fleksibel tropp. Vi vet Stewart Downing kan spille på begge sider, og Charlie Adam kan også spille på venstreflanken. Så det er opp til Kenny hvem han vil benytte sammen med Jose. Vi vet at en venstrebeint spiller i venstrebackposisjonen er veldig interessant.

- Jeg er veldig, veldig godt fornøyd med spillerkjøpene vi har gjort i sommer, men vi har selvsagt ikke begynt å spille ennå. Tiden vil vise om vi gjorde det riktige. Men jeg er overbevist om at vi har gjort riktig, med det vi ønsket å gjøre. Vi har styrket alle posisjoner vi ønsket å styrke med kvalitetsspillere. Kvalitetsspillere som vi ønsket. Det er mye debatt om priser for spillere og overgangssummer, ikke bare i Liverpool men i hele Premier League, men vi har kjøpt spillere fordi vi var villige til å betale den transfersummen vi betalte. For oss er ikke dette en debatt en gang. Vi er fornøyd med de forretningene vi har gjort. Vi synes de gir mening fra et sportslig ståsted, og de gir også mening finansielt. Nå håper vi at det vil fungere ute på banen.

- Om Jose blir vårt siste kjøp i sommer? Du skal aldri si aldri, men det er sannsynlig. Det er mulig det blir noen spilleravganger. Som jeg har nevnt før, er det spillere som ønsker mer spilletid. Vi har fått noen henvendelser på spillere, og det er noe vi vil se på.