- Et spesielt derby

Dalglish innrømmer at hjemmekampen mot naboen Everton vil bli spesiell. Det blir hans første kamp på Anfield etter at han ble midlertidig manager.

Nettopp Everton var siste motstander for Liverpool før Kenny Dalglish trakk seg som manager for nesten 20 år siden. To dager etter 4-4 i FA-cupen på Goodison Park orket ikke skotten mer. Påkjenningene etter Hillsborough-tragedien i 1989 hadde blitt for store.

- Lokaloppgjørene i alle byer er spesielle, og dette er kanskje mer spesielt enn mange andre av flere grunner, uttaler Kenny Dalglish til Liverpool Echo.

- Det er en fantastisk dag for folkene og byen. De kan være stolt av arven fral disse to fotballklubbene, og det vises når de to klubbene møtes. Vi har enorm respekt for David Moyes og Everton, og for hav de har fått til.

- Jeg ser frem til kampen. Det blir åpenbart en stor sak av at jeg er tilbake på Anfield for den første kampen, noe som kommer til å bli fantastisk for meg.

- Det vil trolig også bli veldig følelsesladet å stå foran fansen. Men det er viktigere hvordan vi håndterer det og hvordan spillerne anpasser seg. Søndag blir en dag jeg vil huske veldig lenge.

Dalglish visste kort tid etter 4-4-kampen i 1991 at han måtte trekke seg.
- Jeg husker fra den tiden at jeg visste det den kvelden. Neste dag skulle jeg inn og si at jeg var ferdig. Den kvelden skulle jeg har foretatt et byttet, men jeg gjorde det aldri, og da jeg kom inn tenkte jeg: “Ja, jeg har gjort det rette valget med å si opp”.

- Det er ikke noe poeng om personen som styrer laget ikke er i stand til å foreta en beslutning. Jeg visste at jeg hadde gjort det rette.

Etter Hillsborough-tragedien i 1989 møttes Liverpool og Everton i FA-cupfinalen den sesongen.
- Hillsborough-cupfinalen var spesiell på grunn av omstendighetene opp mot den. Liverpool hadde fantastisk støtte fra evertonians, og plutselig skulle vi kjempe mot hverandre om å vinne FA-cupen.

- Jeg husker hvordan hele dagen var, hvordan fansen støttet begge klubber og respekten fra Everton på situasjonen vi var oppe i.

- For meg vil det alltid være det mest spesielle derbyet.