- FA må være rettferdige og konsekvente

David Davies, tidligere sjef i det engelske fotballforbundet, sier at rasismesaken mot Luis Suarez er en av de vanskeligste i moderne tid.

Luis Suarez har blitt ilagt en karantene på åtte kamper for å ha brukt fornærmende ord mot Patrice Evra i løpet av Liverpool-Manchester United 15. oktober. De fornærmende ord skal ha inkludert hentydning til Evras hudfarge.
- Det har vært en av de vanskeligste disiplinærsakene i moderne tid på grunn av språk- og kulturforskjeller, sier Davies til BBC Radio 5 live.

- FA må være konsekvente, men de må også være rettferdige. FA har ligget i front med å bekjempe rasisme i mer enn et tiår, og i fotball er vi kanskje foran UEFA, og for å ikke snakke om FIFA.

Lord Ouseley, formann i Kick it Out, sier det ikke fremkommer av dommen at Suarez er en rasist, men at FAs avgjørelse må ha blitt basert på spillerens kommentarer.
- Alle spillerne i vår jurisdiksjon vet hvilken standard vi forventer, sier Lord Ouseley.

- Ingen sier at han er rasist. Han er trolig en meget hyggelig kar. Han er anklaget for å ha kommet med fornærmede kommentarer, og det er på det grunnlaget saken har blitt vurdert.

PFA-leder Gordon Taylor tilføyer: - Vi er svært multikulturelle og internasjonale. Når spillere kommer til dette landet, er det en jobb for PFA, FA  og klubbene å lære dem opp. Det gjelder ikke bare spillets regler, men hva som er akseptabelt i henhold til landets lover, og hva som er akseptabelt på og utenfor banen. Det handler om å behandle folk likt.

Taylor avslører at PFA mislyktes med å megle mellom Suarez og Evra.
- Jeg ville ikke at saken skulle eskalere, men jeg var ikke i stand til å få spillerne til å møtes.