- Folk er misunnelige på City

Kenny Dalglish mener at mange er misunnelige på Manchester City, på grunn av alle millionene de rår over til spillerkjøp. Liverpool-manageren mener at kveldens motstander må bedømmes ut i fra sportslige prestasjoner, ikke hvor mange millioner pund klubbens eiere har på bok.

- Folk brukte de samme argumentene mot Blackburn da jeg var manager der, som de nå bruker mot City. Sannheten er at vi aldri hadde så mye penger å rutte med i Blackburn. Folk trodde spillerne fikk fantasilønninger, men vi hadde for eksempel en spiller som forlot Blackburn og som fikk fire ganger så høy lønn i sin nye klubb, forteller Dalglish til Liverpool Daily Post.

- Vi bare lo av alt som ble sagt om oss. Folk visste ikke bedre. De visste ikke hvordan vår finansielle situasjon var. Ja, vi kjøpte Alan Shearer. Men Alan Shearer skrev under fordi han ønsket å spille for oss. Det handlet ikke bare om pengene vi betalte for ham. Alan fikk godt betalt, men ingen i Blackburn levde på fantasilønner. Det var bare mediene som skapte et inntrykk av at vi hadde så mye penger. Det var Jack Walkers penger, og ser man på hva Blackburn fikk ut av pengene som ble brukt må man si at de kom ganske godt ut av det, legger han til.

- Men jeg tror ikke vi kan dra paralleller mellom Blackburn og Manchester City. Det eneste klubbene har felles er andre folks misunnelse. Misunnelse over penger folk trodde Blackburn hadde, og som City helt tydelig har.

- Manchester City vil nå sine mål i sitt eget tempo og på sin egen måte. Det eneste fellestrekket med Blackburn er penger og at det snakkes nedsettende om summene som blir brukt.

- Jeg ønsker på ingen måte å være respektløs overfor Roberto Mancini, og det han har oppnådd med City og før han kom til City. Det er ikke hans feil at Manchester City har rike eiere som er beredt til å bruke penger. Han vil bli vurdert ut fra resultatene han oppnår, og det er den eneste måten du kan bli vurdert på.

- Du er ikke garantert umiddelbar suksess selv om du har penger å rutte med. Samtidig finnes det heller ingen som klubber som har vunnet trofeer uten å ha hatt penger å rutte med. Roberto Mancini har kanskje mer penger til rådighet enn de fleste, men det fører også ekstra press med seg.