- For kort til å nå opp

Petter Linstad gikk til topps i NRK-serien “Nummer 1”, og er dermed Norges største keepertalent. Under treningsoppholdet i Liverpool fikk 17-åringen beskjed om at han er for kort til å nå opp.

“Nummer  1” er en serie som har rullet over skjermen på NRK denne våren, og programlederne Frode Grodås og Stig Inge Bjørnebye har jaktet på Norges største keepertalent. Innspillingen fant sted sommeren 2010.

Petter Olsen Linstad, nåværende juniorkeeper i Kongsvinger, gikk helt til topps i finalen, som ble sendt torsdag kveld. Premien var blant annet et to uker langt treningsopphold på Liverpools ungdomsakademi i Kirkby.
- Der lærte jeg utrolig mye keeperteknisk. De har en helt annen måte å stå på enn det vi har i Norge. De tenker mer på detaljer, og det har gjort enormt mye for meg som spiller, sier Linstad til NRK.no.

Under treningsoppholdet i Liverpool fikk han høre at han var for kort til å nå opp med sine 183 centimeter.
- For meg er det godt å høre at det bare er høyden det skorter på. Det kan man ta igjen med spenst, sier han, som samtidig avslører at han drømmer å spille for Vålerenga i framtiden.

Stig Inge Bjørnebye berømmer 17-åringen.
- Petter skilte seg litt ut på ett område begge vi to setter pris på, som er viktig å formidle til ungdom. Han har en enorm evne til å gi alt, en stayerevne og fandenivoldskhet som få andre. Han er tøff mot seg selv, og en holdning som er imponerende, sier han til NRK.no.