- Glad for å være tilbake

Steven Gerrard takker supporterne for all støtte etter et skadeplaget år han beskriver som tortur. Nå er han glad for å være tilbake igjen, og gleder seg til resten av sesongen.

Liverpoolkapteinen har kun startet åtte kamper i kalenderåret 2011. Han var satt ut av spill med en lyskeskade fra mars til oktober, og måtte så opereres for en infeksjon i ankelen og belage seg på nye måneder på behandlingsbenken. Han var tilbake i aksjon på Boxing Day, da han kom inn mot Blackburn, og er glad for å spille igjen.

- Det er bare flott å være tilbake og involvert sammen med lagkameratene mine igjen. De siste åtte ukene har vært lange. Det var en spesiell skade, og det å få den etter å ha vært så lenge ute med lyskeskaden min var som tortur. Jeg måtte jobbe hardt for å komme tilbake igjen, og nå gleder jeg meg til å spille kamper, sier Gerrard i et eksklusivt intervju med Liverpool Echo.

- Det å komme inn mot Blackburn var spesielt. Mottakelsen jeg fikk fra supporterne da jeg kom inn var rørende, og betydde mye for meg. Det har vært noen ensomme dager i treningsstudioet dette året, hvor du har slitt med motivasjonen, men øyeblikk som det på mandag kveld gjør at det er verdt det.

- Støtten jeg har fått fra supporterne gjennom hele prosessen har vært glimrende, og jeg ønsker å takke dem for det.

- Jeg har arbeidet hardt de siste åtte ukene, og føler meg veldig pigg. Jeg føler jeg er i god form, og det jeg trenger nå er spilletid for å få tilbake skarpheten. Kenny kjenner meg godt, og vil vite når tiden er riktig for meg å starte. Han vil ta den beslutningen, og jeg vil være klar. Forhåpentligvis blir jeg involvert i kampen mot Newcastle, for alt jeg er ønsker er å avslutte 2011 med en opptur.

- Jeg vil være glad for å være ferdig med 2011. Det har vært tøft, men det er fortid nå. Vi har en stor kamp mot Newcastle, og må håndtere den så vi avslutter året med en opptur før vi kan konsentrere oss om neste år. Jeg gleder meg til 2012. Det er fortsatt så mye å spille for denne sesongen.

- Dersom jeg kan ha litt flaks og forbli skadefri, så kan jeg forhåpentligvis spille de siste fem månedene av sesongen.

Han hadde det tøft i tiden da han måtte opereres for ankelinfeksjon.

- Det var et slag i trynet for meg. Jeg hadde startet mot Manchester United og Norwich og begynte å føle meg skarp. Jeg var tilbake på riktig spor og følte meg bra, så kom den uventede skaden. Det var ingen link mellom denne infeksjonen og den jeg tidligere har hatt i lysken - det var bare uflaks.

- Jeg ble taklet på trening, og fikk et sår på ankelen. Det var ikke noe stort sår som måtte sys eller noe, men det ble infisert og ankelen hovnet opp. Dersom det ikke ble håndtert raskt kunne det vært farlig. Behandlingen jeg fikk fra det medisinske støtteapparatet var strålende. Både det medisinske støtteapparatet og trenerne har behandlet meg supert.

- Jeg måtte på sykehus for å fjerne infeksjonen. Etter det måtte jeg bandasjeres et par uker og gå på krykker en måned. Det var tungt å få beskjeden fra kirurgen om at jeg ville miste nye åtte uker. Det tok meg uker å komme over nyhetene.

- Med lysken kunne jeg forstå det, fordi du forventer at den vil slites gjennom årene. Jeg kunne forstå at det måtte behandles, men ankelskaden kom så brått. Du må bare komme over det så raskt du kan, så kjempe videre og fortsette rehabiliteringen.

- De siste åtte ukene har vært lange, og spesielt ettersom det skjedde like etter jeg hadde vært ute seks måneder med lyskeskaden. Det har vært tøft, men det som ikke dreper deg gjør deg sterkere.

Like etter han ble behandlet for ankelinfeksjonen fødte hans kone Alex deres tredje datter.

- Det var en merkelig uke. Jeg var akkurat kommet ut fra sykehuset og ordnet infeksjonen, og så skulle jeg til kvinnesykehuset sammen med Alex som skulle føde. Fødselen var mye viktigere enn hva som skjedde med ankelen min.

- Jeg er virkelig fornøyd med hvordan jeg taklet det. Jeg har jobbet ekstremt hardt for å komme tilbake til der jeg er nå, og jeg gleder meg bare til å spille kamper.

31-åringen har måttet se Kenny Dalglish sitt mannskap spille fra tribunen eller fjernsynsapparatet, men er begeistret over det han har sett til nå etter at skotten tok over jobben fra Roy Hodgson.

- Vi har tidvis spilt fantastisk fotball. Vi forsvarer oss veldig bra, og skaper massevis av sjanser, men vi får ikke belønningen vi fortjener for øyeblikket. Vi er på riktig vei mot hvordan vi ønsker spiller. Vi må bare fortsette, og dette er ikke en tid for å synes synd på oss selv. Forhåpentligvis vil vi få marginene på vår side.

- For meg er det bare godt å være tilbake og involvert, og det positive er at jeg kommer tilbake i det vi har så mange store viktige kamper i vente. Det har vært frustrerende å miste så mye fotball, men det er massevis av store kamper igjen å spille. Det er i ferd med å hete seg til i ligaen, og jeg er begeistret for å kunne være en del av det. Alt jeg kan be om er at jeg vil forbli skadefri og i form, avslutter Gerrard.