- Han har ikke tillit hos Liverpool

Talerøret til Alberto Aquilani, hans agent Franco Zavaglia, hevder at man fortsatt prøver å finne en annen løsning enn at 27-åringen skal være en del av Liverpools eiendom.

Liverpool hadde med en klausul i utlånsavtalen med Juventus forrige sesong at de stripete kunne kjøpe Alberto Aquilani til en pris på om lag £13,5M. Juve avslo til tross for at “den lille prinsen” spilte regelmessig på deres midtbane i 2010-11.

Det er ingen hemmelighet at man på Anfield i sommer har vært villig til å selge spilleren Liverpool kjøpte fra Roma for £17M (kunne øke til £20M), og at man trolig vil godta et bud i størrelsesorden £10M. Så langt har imidlertid ingen bitt på for en mann som også har vært tilbake i den italienske landslagstroppen. En høy lønn hos de helrøde har trolig bidratt til at alle parter ikke er blitt enige.

Liverpool skal ha vært villig til å la Alberto gå på lån til Fiorentina for neste sesong, mot en kompensasjon på en million euro og en opsjon om salg. Lønnsbetingelser, og at Aquilani nå synes å ønske å komme seg permanent vekk fra engelsk fotball, synes imidlertid å være årsakene til at dette fortsatt står i stampe. I går spilte Alberto Aquilani en omgang mot Galatasaray på et reservepreget Liverpool. Gjennom sin agent legger han ikke skjul på at han føler han ikke har noen fremtid hos LFC.

- Etter å ha funnet ut at han ikke har tillit hos Liverpool, vil Alberto foretrekke en permanent løsning heller enn å gå på lån, er siste uttalelse til Franco Zavaglia.

- Vi ønsker å finne en løsning slik at vi ikke får samme situasjon til neste år igjen. Spilleren ønsker å gå til Italia på en permanent overgang.

- Jeg har hatt møte med Pantaleo Corvino (sportsdirektør i Fiorentina), og klubben har sagt at de må tenke mer på dette. Det er 50% sjanse for at min klient reiser til Firenze, vi venter fortsatt på hva som vil skje videre.