- Hard konkurranse om plassene

Lucas Leiva innser at konkurransen om plassene på den sentrale midtbanen blir tøffere enn noensinne, etter kjøpene av Jordan Henderson og Charlie Adam, i tillegg til at Alberto Aquilani er tilbake etter sitt låneopphold i Juventus.

- Vi har mange midtbanespillere i klubben for øyeblikket. Det er alltid viktig å styrke stallen. Jeg må kjempe for plassen min igjen. Slik har det vært alle de årene jeg har vært her, og slik blir det denne sesongen også, uttaler brasilianeren til Liverpoolfc.tv.

- I fotball må du hele tiden bevise at du holder nivået som kreves. På trening må du forbedre deg som spiller. Jeg ble tildelt en pris etter forrige sesong, men nå står jeg overfor en ny utfordring. Nå hviler det også større ansvar på mine skuldre. Forhåpentligvis takler jeg det, og får en flott sesong, legger han til.

- Kåringene jeg vant i fjor gjorde meg glad, og har gitt meg mye selvtillit og motivasjon til stå på videre. Det er ikke normalt at en defensiv midtbanespiller vinner slike priser. Du elsker selvsagt å vinne slike kåringer, men likevel tenker du ikke så mye på individuelle kåringer til daglig. Dersom jeg og laget spiller bra, får vi vår belønning ved sesongslutt.

Lucas skjønner hvorfor Kenny Dalglish har handlet mye britisk i sommer.

- De engelske spillerne kjenner mentaliteten. De vet hvordan man spiller i Premier League. Jeg synes vi har en god blanding av utenlandske og britiske spillere. Jeg synes dette er bra, for de britiske spillerne kjenner mentaliteten du trenger for å bli en vinner i en klubb som Liverpool.