- Heksejakt

John Barnes, som opplevde rasehets som en av de første fargede spillerne i LFC, tar Luis Suarez i forsvar. Glen Johnson svarer på kritikk over at han har støttet sin lagkamerat, som er dømt for å ha brukt et rasistisk uttrykk.

- Fra et kulturelt synspunkt, har Suarez fått støtte fra folk i Uruguay som sier at ordet som er brukt ikke er regnet som rasistisk, sier Barnes til BBC Radio Merseyside.

- Like mye som vi kan si at uvitenhet ikke er noen unnskyldning, er uvitenhet en unnskyldning.

- For tjue år siden i England, var de samme folkene som nå fordømmer ham uvitende til hva rasisme er. Hvorfor fordommer de ikke seg selv.

- Når Manchester United spiller mot Liverpool og 10000 United-fans roper at «scousere er tyver», da ville jeg ønske at alle ble bannlyst. På samme måte med Liverpool-fans, som sier «du Manc et eller annet». Hvor skal vi så sette streken? Det må være nulltoleranse for rasisme, men dette er nå blitt en heksejakt.

- Ved å innrømme det (ordet som Suarez skal ha sagt), var det opplagt at han følte at det han sa ikke var betydningsfullt. Han kunne lett ha sluppet unna ved å si «jeg sa aldri det ordet».

Paul McGrath, tidligere farget midtstopper hos Manchester United, har kritisert Liverpool og ikke minst Glen Johnson for å ha på seg T-skjorter med støtte til Luis Suarez foran kampen mot Wigan.

- Kanskje Kenny prøvde å sende ut en melding til FA, men jeg synes bare det etterlot en dårlig smak i munnen. Det ville ha vært mye bedre for Liverpool Football Club om de hadde hatt T-skjorter som oppfordret til antirasisme.

- Hvis jeg var i situasjonen til Glen Johnson, ville jeg ha kastet trøya på bakken. Hvis det hadde vært noen på min tid og jeg hadde hørt kommentaren eller hatt mistanke om at han var skyldig, og det har vært en høring, da ville jeg aldri båret en t-skjorte med hans navn, med beskjed om at alt er vel og bra her.

Årvåkne personer på nett har for øvrig funnet tilbake til tidligere kommentarer fra McGrath, hvor han støtter sin tidligere manager Ron Atkinson etter at sistnevnte fikk sparken fra sin jobb som ekspertkommentator på fjernsyn etter å ha brukt ordet «nigger».

Glen Johnson svarte på uttalelsene fra Paul McGrath med en egen melding på twitter: - Jeg ønsker å støtte hvem jeg vil!!! Det er mange årsaker til at jeg støtter Luis Suarez!!!»