- Henderson kan gå rett inn på laget

Sportsdirektør Damien Comolli sier at Jordan Henderson er god nok til å gå rett inn på de rødes startoppstilling. Han håper å få så mange kjøp som mulig ordnet så tidlig som mulig, og flere kjøp er på gang.

I et intervju med liverpoolfc.tv forteller Comolli om kjøpet av Henderson, og omtransferstrategien fremover.

- Jeg er veldig fornøyd da han (Jordan Henderson) var et var våre transfermålog når du får ordnet ditt første kjøp er det alltid et godt tegn, da tror duogså at andre vil komme senere. Han har alt som vi ønsker i en spiller. Han ergod med ballen, han er kreativ, han er en god pasningsspiller, han er veldigsterk fysisk. Det er hva du er på utkikk etter i en midtbanespiller, og han erogså allsidig. For Kenny var det den spilleren vi ønsket. Det har vært myespekulasjoner over hvor mye vi betalte for Jordan og ingen av de beløpene jeghar sett så langt er riktige. Vi har betalt en pris vi er komfortable med,ellers ville vi ikke ha gjort handelen.

- Det er veldig vanskelig å tro at du snakker til en 20-åring, du tror du haren samtale med en som er 25 år, fortsetter Damien Comolli på spørsmålet om mentalitetentil Jordan Henderson. – Han er lidenskapelig opptatt av fotball, arbeider hardtog er en utmerket proff. Han er en type spiller som blir igjen etter treningfor å gjøre ekstra arbeid. Når du snakker til ham er han ikke opptatt av pengereller hva som skjer utenfor gressteppet. Han er opptatt av det sportslige; hvorhan er ment å spille, har han en sjanse til å få spille, hvor kan jeg utviklemeg mest som spiller. Kenny og jeg var veldig imponert over dette.

- Han er definitivt en spiller som kan gå rett inn på laget. Det blirnaturligvis opp til Kenny å avgjøre, men vi ser på ham som en spiller fornåtiden. I samtaler som Kenny hadde med ham sa han, “hvis du kommer hit vil duvære veldig mye en del av mine planer”. Vi vet at vi bygger for fremtiden, sliksom med Luis og Andy i januar, men vi har også kjøpt en spiller som vil være effektivfra dag en av.

- Han er bare 20 år og har allerede spilt for England. Hvor langt han kan nådet vet vi ikke, men vi vet at han allerede er en meget god spiller. Vi hartroen på at han blir en toppspiller, og det er hva som betyr noe. Vi ønskerikke å legge noe press på ham. Vi ønsker bare at han skal komme og vise oss dekvaliteter som han har, og å trives med sin fotball.

- Ja og nei, svarer sportsdirektøren på at Liverpool bevisst satser på å hentenoen av de beste unge engelske spillerne i sommer. – Vi er ute etter spilleresom har alt det vi er på jakt etter. Hvis spilleren er engelsk eller britisk,eller har spilt i Premier League, da vil vi foretrekke han fremfor en påkontinentet. Han må imidlertid gi kryss i hele den margen vi har, og hvis han gjørdet kan han være fra hvilken som helst nasjon.

- Personlig liker jeg å få ordnet kjøp tidlig i et transfervindu. Da kan viogså tidligere justere ting hvis det er behov for det. Vi kan for eksempelbestemme at vi ikke skal handle noe mer, men det er ikke tilfellet nå. Vikommer definitivt til å prøve å hente inn flere spillere.