- Herlig følelse å vinne på Goodison

Dirk Kuyt forteller at han egentlig ikke skulle ha tatt straffesparkene som sikret Liverpool en 2-1-seier på Goodison Park i 2007. Han vet hva derbyet betyr for spillere, supportere og familier på Merseyside.

Dirk Kuyt står med fem nettkjenninger mot Everton, men i de to seneste ligakampene, mot Tottenham og  Wolverhampton, har han vært henvist til benken. Nederlenderen ser frem til møtet med de blå til helgen.

- Det er en kamp jeg virkelig liker. Som fotballspiller ser du bestandig frem til store kamper, sier Dirk Kuyt til Liverpool Daily Post.

- Du liker stemningen, presset og forventningene. Det er derfor du blir proff. Liverpool-Everton er en av de største kampene i sesongen. Når du vinner, spesielt på Goodison Park, er det en av de beste følelsene.

Dirk Kuyt scoret to mål fra straffemerket da Liverpool vant 2-1 på Goodison Park i oktober 2007. Vinnermålet kom sent på overtid. 31-åringen avslører at det var egentlig ikke han som skulle ha tatt straffesparkene.
- Jeg husker at Rafa (Benítez) leste opp en liste med straffetagere før kampen, og jeg var andrevalget. Andriy Voronin var den første på listen.

- Da dommeren ga det første straffesparket, kom Andriy bort til meg og spurte om jeg ønsket å ta det fordi han ikke følte seg komfortabel med det. Jeg sa: “Ikke noe problem. Jeg tar det.”

- Jeg var så glad for å score på det første. Da nummer to dukket opp, nølte jeg ikke. Du visste at det trolig ville endt uavgjort dersom du misset, men det ville ha følt som et tap fordi det var siste minutt.

- Å score vinnermålet var en av de beste følelsene jeg har opplevd i min Liverpool-karriere.

Kuyt scoret også fra straffemerket forrige derby på Anfield i januar. Scoringen sikret 2-2. Han nettet også vinnermålet på Anfield 12 måneder tidligere, så vel som å score i 2-0-seieren på Goodison i november 2009.
- Jeg vet nøyaktig hva Merseyside-derbyet betyr. For de lokale spillerne i garderoben, til familiene – man kan se det i øynene deres hva følelsen er.

- For meg er det også et unikt derby. Jeg har spilt i kamper for Feyenoord mot Ajax, den største kampen i Nederland, og stemningen der er mye mer aggressiv.

- Det jeg virkelig liker med Merseyside-derbyet er at kampen er rask og fysisk. Det er ganske ofte en eller to kraftige taklinger på banen, men etter kampen tar spillerne hverandre i hånden.

- Min svigerbror er en stor Ajax-supporter. Han var på Goodison i 2007 og kommenterte hvordan begge supportergruppene går ganske godt sammen til tross for utfallet av kampen.