- Hjemmeformen kunne vært bedre

Hjemmeformen har vært et problem for Liverpool denne sesongen. Selv om de røde er ubeseiret på sine seks hjemmekamper, har fire av dem endt med poengdeling. Inkludert de tre siste mot Manchester United, Norwich og Swansea.

Liverpool har ikke spilt uavgjort i fire hjemmekamper på rad siden 1971. Den gangen kom det fjerde uavgjortresultatet mot nettopp Manchester City – morgendagens motstander på Anfield.

- Jeg antar hjemmeformen vår kunne ha vært bedre. Spillet har dog vært strålende, med unntak av de siste 45 minuttene mot Sunderland. Vi kunne likevel ha vunnet den kampen også. Problemet har vært å omsette sjansene vi har skapt i tellende resultat. En dag vil vi begynne å gjøre det, uttaler manager Kenny Dalglish til Daily Mail.

- Det er ikke noe som vil komme av seg selv. Du kan ikke avfeie det som tilfeldigheter. Du må jobbe med det, og forbedre deg. Men jeg kunne ikke ha forlangt mer av mine spillere når det gjelder å skape sjanser, legger han til.

Det sier litt om situasjonen at motstanderlagets keeper har blitt kåret til banens beste spiller i Liverpools tre siste hjemmekamper.

- Jeg tviler på at det er de nye spillerne som sliter med å venne seg til kravene og atmosfæren på Anfield. Selv syntes jeg det var enkelt. Supporterne er på vår side. Men jeg antar at alle er forskjellige. Men dersom stemningen er fryktinngytende, vil den være mer fryktinngytende for motstanderen.

- Anfield kan skremme noen av motstanderlagets spillere, men kan inspirere andre. Vi ønsker ikke at det skal inspirere så mange, men det bør inspirere oss som hjemmelag. Båndene mellom supporterne og spillerne er tette. Supporterne respekterer spillere og omvendt. Vi er alle her for å hjelpe hverandre. For oss bør det være en glede å spille på hjemmebane. Alle som kommer hit vet at dette er et spesielt sted.