- Ikke bare Roy sin feil

Liverpool-legenden Phil Thompson er glad for at Liverpool og Roy Hodgson har skilt lag, men mener at flere må være med å dele skylden for problemene som oppstod under Hodgsons periode som manager i klubben.

- Det har vært ekstremt vanskelige tider i Liverpool, med alt som har skjedd. Spesielt etter Wolverhampton-kampen. Det medførte at det ble ekstremt vanskelig for Roy å fortsette i jobben, og man nådde et punkt der det sa stopp. Jeg er glad at partene har satt seg ned og ordnet opp i dette, ikke bare for klubbens skyld, men også for Roys skyld. Jeg ville i alle fall ikke ha likt å bli ydmyket på Old Trafford i morgen, sa Thompson på programmet Soccer Saturday i dag.

- Seks måneder er ikke lenge. Alle managere bør få en sjanse, men det som har skjedd i Liverpool den siste måneden har aldri skjedd før. Fansen har aldri snudd seg mot egen manager på denne måten tidligere. Selv ikke i de mørke tidene under Graeme Souness opplevde man synging om at Graeme måtte ut. Mange var misfornøyd med ham, men Liverpool-publikumet følte at de var annerledes og gjorde ikke slike ting. Vi holdt sammen og støttet klubben. Ja, det var buing etter kampslutt da også, men aldri i et slikt omfangt som vi har sett nå. Fansen begynte til og med å gjøre narr av manageren ved å synge «du vil få sparken i morgen». Det er utrolig.

- Alt er ikke Roys skyld. Torres var skadet, Mascherano ønsket å forlate klubben, de forrige eierne var fortsatt der med alle problemene sine, og han overtok en tropp som ikke hadde den riktige sammensetningen. Men han kunne ikke gjemme seg fra det faktum at han ikke hadde levert. Jeg har ikke sett en eneste skikkelig god kamp, og det var til det beste for alle at Roy og klubben satte seg ned og ble enige om en verdig avskjed, slik at man fikk en slutt på alt dette.

- Jeg føler med Roy. Alle i klubben må ta ansvar for det som har skjedd. Roy var manageren, og det overordnede ansvaret var hans. Men han har et medisinsk støtteapparat som sørger for at spillerne som går på banen er friske og raske, og spillerne må prestere og det har de ikke gjort for Roy. Han har kanskje ikke klart å få det beste ut av dem, men de har heller ikke gjort nok for fotballklubben. De må begynne å prestere og fortjene lønnen de får, uansett hvem som leder dem. Dersom du spiller for en høyt respektert fotballklubb, bør du yte maksimalt hver eneste uke. Ikke mange nok av dem har gjort det.