- Jeg blir klar til 2011/12-sesongen

Luis Suarez tilbakeviser frykt for at han skal bli sliten av Copa America. Han insisterer på at han vil bli klar til sesongstart.

Steve Clarke opplyste tidligere i uken at Liverpool FC ville gi Lucas Leiva og Luis Suarez nødvendig tid til å hente seg inn etter Copa America. Mesterskapet går av stabelen i Argentina fra 1. til 24. juli. Duoen mister mesteparten av pre-season, og vil ligge etter resten av spillerne i sesongforberedelsene. Luis Suarez mener imidlertid at han bør rekke sesongstart.
- Jeg tror ikke at jeg får noen problemer i det hele tatt, sier 24-årige Suarez til Liverpoolfc.tv.

- Når du som spiller nærmer deg 28 eller 29 år, tror jeg trettheten begynner å merkes. Men i min alder er det å spille fotball hele tiden det du ønsker å gjøre. Det blir ikke noe problem for meg å komme tilbake i bra stand.

Uruguay røk ut for Dirk Kuyts Nederland i semifinalen i VM i fjor. Uruguay vil nok være laget som kommer til å være den største utfordreren til Brasil og Argentina i Copa America.
- Det er et viktig trofé for oss fordi det faktisk er 16 år siden Uruguay vant Copa America. Vi vet det vi bli tøft å vinne turneringen fordi alle de søramerikanske lagene også ønsker å gå ut der og vinne. Det er en unik turnering å oppleve på grunn av det.

- Vi reiser dit på bakgrunn av et godt VM, men det er historie nå. Det er hva som skjer nå som teller, men vi reiser selvsagt dit med stor optimisme.

- Argentina og Brasil kommer til å kjempe om tittelen, det er slik som alltid. Argentina er verter og Brasil er Brasil! Men man må ta med Chile og Uruguay i beregningen. For meg er det topp fire.