- Jeg føler meg i toppform

Dirk Kuyt sier i et intervju med Liverpoolfc.tv at han aldri har følt seg i så god form som nå. Etter en god preseason føler han seg klar for oppgavene som venter.

- Vi har alle sett frem til at ligaen skulle komme i gang. Vi har alle trent veldig hardt de siste 5-6 ukene, og alle er desperate etter å komme med på laget, uttaler nederlenderen.

- Jeg er glad vi er i gang nå. Uavgjort mot Sunderland var ikke hva vi håpet på. Vi ønsket oss tre poeng. Men det har vi lagt bak oss nå, og vi har en veldig stor kamp i vente i morgen.

- Jeg føler meg i veldig god form. Dette var min førte hele preseason på mange år. I fjor hadde jeg for eksempel bare to uker med forberedelser, men denne sesongen har jeg vært med på alt, og jeg må si jeg føler meg i bedre fysisk form enn noen gang tidligere.

- Jeg er desperat etter å spille, og var skuffet over at jeg ikke fikk starte sist lørdag. Men manageren må bestemme seg for hvem han vil benytte. Forhåpentligvis får jeg starte neste kamp.

- Jeg setter meg aldri personlige mål, for jeg liker å oppnå ting med laget. Du kan spille veldig bra, score mange mål og notere deg for en rekke målgivende pasninger, men til syvende og sist handler alt om hva laget oppnår. Dersom laget gjør det bra, har du også gjort en grei innsats. Forhåpentligvis går det langt bedre med laget denne sesongen, og spesielt i første halvdel av sesongen.

- Sommertreningen har vært god. Vi har jobbet i seks måneder under Kenny nå, og dette var hans første preseason med laget. Det ble en kombinasjon av hardt arbeid for å komme i god nok fysisk form, og det jobbe med spillestilen vi ønsker at vi skal spille. Jeg satte pris på preseason-treningen. Den var hard, og ikke minst jobbet vi hardt i Asia. Noen ganger spilte vi treningskamper etter en hard treningsøkt om morgenen, men det kommer noe godt ut av det, og forhåpentligvis gjør vi det bra denne sesongen.

Kuyt har fått en rekke nye kolleger i løpet av sommeren. Jordan Henderson, Charlie Adam, Alexander Doni, Stewart Downing og Jose Enrique har alle kommet inn Shankly Gates.

- Jeg tror de har funnet seg godt til rette. Det er et stort pluss både for oss og dem at de fleste av dem kom under preseason-treningen, så vi kunne trene og jobbe sammen med dem og bli bedre kjent med dem. Det er bra, og jeg synes de alle har gjort det veldig bra og virker glade for å være her.

- Det er alles jobb å ønske nye spillere velkommen, uansett om du er en erfaren spiller eller ei. Vi prøver å hjelpe hverandre, for til syvende og sist er vi avhengige av hverandre dersom vi skal oppnå noe. Du prøver alltid å få folk til å føle seg velkomne. Jeg mener jeg bidro med mitt, og det tror jeg resten av guttene gjorde også. Så forhåpentligvis får vi en stor sesong sammen.

Kuyt er også imponert over måten ungdommer som John Flanagan, Jack Robinson og Martin Kelly har glidd inn i troppen på.

- Jeg håper de setter pris på det de er med på. De har jobbet veldig hardt for å komme med i førstelagstroppen. De fikk spille noen kamper sist sesong, og nå begynner folk å forvente mer av dem. De har alle lagt en tøff preseason bak seg, og jobbet veldig hardt. Flanagan har allerede spilt sin første kamp for sesongen, noe som er bra.

- De vil oppleve sterk konkurranse om plassene, men fortsetter de å spille på samme måte som i fjor og under preseason, vil fremtiden se lys ut for dem.

- Jeg er opprømt og spent på hva den nye sesongen vil bringe. Jeg synes eierne og manageren har gjort en strålende jobb med spillerne som har blitt hentet inn i januar og i sommer. Det er veldig positivt. Vi har en strålende tropp. Nå er det opp til oss spillerne å vise at vi også er et strålende lag som evner å konkurrere med de beste.