- Jeg føler meg optimistisk

Margaret Aspinall i HFSG sier at hun nå håper at den virkelige sannheten om Hillsborough endelig kommer fram. Trevor Hicks og Ian Ayre også positive etter gårsdagens debatt i underhuset.

- Det var en herlig følelse å reise ned og se debatten og få støtte fra alle parlamentsmedlemmene, sier leder i Hillsborough Familiy Supporter Group (HFSG) Margaret Aspinall til liverpoolfc.tv.

- Det var en flott kveld for alle involverte, ikke bare familiene men også fansen og de overlevende. Vi har alltid vært forsiktige i forhold til dette, men nå har vi forhåpninger om at vi endelig kan få fram den virkelige sannheten om Hillsborough.

- Dette øyeblikket er et resultat av e-post aksjonen og all den støtte vi har hatt i 22 år. Vi må takke alle parlamentsmedlemmene, spesielt Andy Burnham, Maria Eagle, Derek Twigg og Steve Rotherham som har stått bak oss. Måten Steve Rotherham åpnet debatten på var fantastisk, hvor han leste opp navnene til de 96 og deres alder. Alle ble beveget av det. For første gang på mange år føler jeg meg nå optimistisk.

- Jeg synes det var en god kveld for parlamentet, mente Trevor Hicks, tidligere leder av HFSG og nå president. – Nå er jeg partisk, men jeg tror det er første gangen jeg har sett en slik debatt hvor det var enighet på alle sider. Det var en positiv opplevelse.

- Vi har visst hele tiden at vi har hatt støtte. Nå har vi til og med støtte fra David Cameron, gjennom hans skriftlige svar til Andy Burnham. Den eneste klagen jeg har, hvis jeg kan komme med en liten en, er at mange folk hele tiden prater om Liverpool.

- Som dere vil vite, jeg bor nord i Yorkshire, og vi levde nord i London da det skjedde. Fem av de syv kvinnene som døde var med i London supporters’ club. Det var en nasjonal tragedie, det var ikke bare Liverpool. Det er naturlig at det blir fokusert på Liverpool og det er fint å se at vårt parlament tar til fornuft og jeg mener oppriktig at det var et skritt fremover, ikke bare oss men for parlamentet.

- Dette var en debatt som var helt nødvendig og de parlamentsmedlemmene som snakket så følelsesladet og veltalende på vegne av de 96 og deres familier bør bli berømmet for måten de stod fram på i går kveld, sier Ian Ayre, direktør i Liverpool FC.

- Det er avgjørende at Hillsborough Independant Panel nå får fullstendig og uhindret tilgang til alle relevante dokumenter, slik at de kan lage en rapport som gir svar på de spørsmål som har blitt spurt over så lang tid og som endelig kan sørge for den sannheten som familiene har kjempet for med slik verdighet over de siste 22 år.