- Jeg føler meg tryggere som spiller nå

Stewart Downing sier til Liverpool Daily Post at han føler seg tryggere som spiller etter at han kom til Liverpool.

- Som spiller har jeg utvilsomt mer selvtillit nå. Laget i Liverpool spiller bra, og jeg er godt fornøyd med egen form for tiden. Jeg ønsker å fortsette slik, og forhåpentligvis vil jeg gjøre det bra om jeg får sjansen for landslaget også, sier vingen foran Englands EM-kvalifiseringskamp i Bulgaria i morgen.

- Det faktum at min klubbmanager har stor tillit til meg, og har brukt mye penger på meg, gir meg mye selvtillit. Så snart jeg kom til Liverpool, følte jeg meg hjemme i en stor flott klubb, legger han til.

- Det å være en del av en stor tropp, der du må kjempe for plassen din hver eneste uke, får frem det beste i deg. Jeg spiller med stor selvtillit nå, og trives med fotballen. Forhåpentligvis fortsetter det slik.

- Kenny Dalglish er en vinner. Det merket jeg fra første dag sammen med ham. Selv på trening må alt gjøres riktig. Alt må være perfekt.

- Han er dyktig med spillerne, tar alltid tak i problemer som oppstår og snakker med deg. Han vet hvordan det skal spilles, og han har gitt meg stor tro på meg selv som spiller. Og når spillere har tro på seg selv, har de en tendens til å spille ganske bra.

- Vi har startet sesongen bra, og har respondert ganske bra på hvordan han ønsker at vi skal spille. Vi har en ganske bra tropp, som kanskje kan utfordre topplagene litt. Vi ser fremover. Men vi kan ikke se alt for langt frem. Vi møter mange gode lag, og må plukke så mange poeng som vi kan på veien.

- De store klubbene har startet bra. Manchester United og Manchester City er i teten, og vi må fortsette å vinne kamper for å holde følge med dem. Vi har en tropp som kan utfordre dem. Det blir vanskelig, så vi må plukke poeng og holde oss i tetstriden for å klare det.

- Sammenlignet med klubbene jeg har vært i tidligere, er forventningene mye høyere i Liverpool. Det forventes at du vinner kamper hver eneste uke. Liverpool-fansen ønsker seg suksess. Dersom laget fortsetter å spille slik som nå, har vi en sjanse til å gi dem det.

- Nå er målet mitt å også bli fast inventar i Englands startellever. Jeg er tilbake i troppen, men ønsker ikke å sitte på benken. Jeg ønsker å spille. Det er et stort mesterskap som skal spilles til sommeren. Det blir vanskelig å komme med i troppen der, for det er mange som kjemper om de plassene, og ikke minst mange vinger. Så jeg må holde meg i form og spille bra.

Downing er ikke fornøyd med å ha spilt bare 27 kamper i løpet av seks sesonger som landslagsspiller.

- Landslagskarrieren har vært litt opp og ned. Det går det ikke an å legge skjul på. Jeg hadde en rekke med kamper da Steve McClaren var landslagssjef. Deretter var jeg inn og ut av laget.

- Slik har det vært. Inn og ut av laget. Men i det siste har jeg vært i troppen, og involvert i kampene. Jeg ser dette som en viktig sesong for meg. Jeg ønsker å spille bra, komme med i startelleveren og forbli i troppen.

- Jeg startet i den første kvalifiseringskampen under Capello. Jeg synes jeg har gjort det bra i noen kamper. I andre har det ikke gått fullt så bra. Jeg må være ærlig å si det.

- Jeg bekymrer meg ikke om andre ting. Jeg må bare spille bra, og ikke tenke på fortiden. Jeg vil bli glad om jeg spiller meg til fast plass på landslaget og klarer å beholde den.