- Jeg kunne ikke si nei til Kenny

Craig Bellamy forteller at han ikke kunne takke nei til manageren som var hans idol som barn.

Flere klubber ønsket seg Craig Bellamy i stallen da transfervinduet gikk mot slutten, men waliseren ønsket bare å spille for en av dem; Liverpool.

Bellamy tar dermed fatt på sin andre periode på Anfield, etter å ha scoret ni mål på 42 kamper under Rafael Benitez sin ledelse.

- Jeg vokste opp med Kenny Dalglish som mitt store idol, og det er en stor ære å bli signert av ham. Dette er spennende tider. Når Kenny tok over i fjor, fulgte jeg med på det som skjedde som fan. Jeg fikk et løft av det, og det var godt å se at Liverpool avsluttet sesongen bra, sier Bellamy til Liverpoolfc.tv.

- Jeg la merke til at Liverpool signerte mange britiske spillere i sommer, noe som bringer frem minner fra den tiden da jeg begynte å holde med Liverpool. Det virker kjent for meg, og det er en stor ære for meg å bli en del av dette, legger han til.

- Jeg tror alle Liverpool-fans holder Kenny som den beste spilleren som noen gang har spilt i den røde trøya. Han var det første spillende manageren som vant The Double, og hvordan han ter seg taler egentlig for seg selv.

- Jeg er klar over at klubben har hatt en del suksess også etter hans tid, men klubben har likevel ikke vært den samme etter at han forlot den. Så det er gode tider for meg å komme tilbake hit nå, og være en del av dette sammen med de spillerne som er her.

- Det Liverpool-laget som har vært her de siste par årene har vært veldig annerledes enn det jeg spilte for, så vi må komme oss tilbake til Champions League og prøve å forbedre oss ytterligere derfra.

Bellamy er fullt klar over at han kan vente seg hard konkurranse om plassene i angrepsrekka.

- Jeg har fått muligheten til å spille for Liverpool igjen, og supporterne får forhåpentligvis se meg fra min beste side. Jeg vet hva jeg må gjøre for å spille på dette laget, og det bør bli bra. Jeg kan spille på begge vingene også, slik jeg gjorde i Manchester City, poengterer 32-åringen.

- Vi er ikke med i Europa, så det gir oss en god mulighet til å konsentrere oss om ligaen. Selvsagt ønsker vi også å gjøre det bra i cupene, men nå har vi muligheten til å konsentrere oss skikkelig om ligaen uke etter uke, og derigjennom komme tilbake i Champions League.

- Jeg er veldig glad. Det har vært et par lange måneder nå. Jeg har vært tålmodig, og hatt tro på at noe som dette kunne skje. Nå har det skjedd, så jeg er helt i skyene.

Bellamy kjenner flere av trenerne i staben til Kenny Dalglish fra før.

- Ikke bare er Kenny her, men også Clarkey og Kevin Keen. Folk som jeg har jobbet tett med tidligere, og som kjenner meg godt. Jeg kommer til et Liverpool-lag, hvor folk i den sportslige ledelsen vet hva jeg må gjøre for å komme med på laget.

- Liverpool avsluttet forrige sesong bra. Det jeg likte aller best var måten de spilte på, med høy intensitet og mye bevegelse både når de hadde ballen og når de ikke hadde ballen. Det var nøkkelen for meg.