- Jeg ønsket meg ikke bort fra Liverpool

Raul Meireles, som leverte transfersøknad på overgangsvinduets siste dag, hevder at han ikke var spesielt ivrig etter å forlate Liverpool, men Chelseas interesse ble avgjørende.

Kun en halvtime før overgangsvinduet stengte kom beskjeden om at Raul Meireles hadde lagt inn en transfersøknad. Liverpool aksepterte et bud på £12M fra Chelsea, og dermed var midtbanespilleren London-klubbens eiendom.
- Folk tror at jeg ønsket meg bort fra Liverpool, men den eneste grunnen til at jeg gikk var fordi Chelsea ville ha meg. André Villas-Boas ville ha meg og derfor dro jeg, sier Raul Meireles til Chelseas offisielle nettside.

- Liverpools eiere ønsket ikke å selge meg, men da Chelsea og André kom på banen, ble jeg overbevist om å reise videre, fortsetter midtbanespilleren.

Meireles er glad for at det finnes flere portugisisk talende spillere i Chelsea.
- Jeg har mange venner her. Spillere som jeg kjenner fra Porto. José Bosingwa har blant annet hjulpet meg mye de første ukene her, forteller Meireles.

- Paulo Ferreira og Hilaro er spillere jeg også kjenner godt fra før. Ramires og David Luiz er spillere jeg kjenner godt fra den portugisiske ligaen, sier han.

Meireles kom til Liverpool fra Porto i fjor sommer. Da ønsket han å prøve noe nytt. Det var ikke tilfellet denne gang.
- Jeg gjorde et riktig valg i fjor, da jeg reiste til Liverpool. I sommer var det litt annerledes, fordi jeg i utgangspunktet ikke ville forlate klubben, sier han.

- Den eneste likheten er at overgangene skjedde sent i vinduet. Men da jeg forlot Porto, så visste jeg at jeg skulle bort og at klubben ville selge meg, sier han.

28-åringen spilte 44 kamper og scoret fem mål for Liverpool. Ett av målene kom mot hans nye arbeidsgiver.
- Jeg vet at Chelsea er en stor klubb, en av de største i verden og slik sett var det ikke vanskelig for dem å overbevise meg om å dra dit, sier portugiseren.

I Liverpool har Meireles blitt benyttet sentralt på midtbanen, ute på høyresiden og som hengende spiss.
- Jeg liker å spille på midtbanen, men det er viktigere for meg at jeg spiller og hjelper laget. Dersom trener øsnker å bruke meg på en annen plass, ønsker jeg å gjøre jobben min og gjøre den bra.