- Jeg spiller hvor som helst for denne klubben

John Flanagan innrømmer at det er hard konkurranse om plass i startelleveren i Liverpool, men han spiller hvor det måtte være for klubben. Han har figurert på begge sidebacker og på sentral midtbane.

John Flanagan imponerte på førstelaget på vårsesongen 2010/11 da han kom opp fra reservelaget og spilte noen kamper. I Glen Johnsons skadefravær fikk han starte på høyrebacken i ligaåpningen mot Sunderland. 18-åringen vet at det blir vanskelig å beholde plassen på laget når Johnson kommer tilbake. I tillegg er også Martin Kelly et alternativ i den posisjonen. Scouseren ønsker imidlertid å gjøre alt for å havne i Dalglish sin startoppstilling.
- Jeg ønsker bare å bli bedre. Det finnes områder hvor jeg må gjøre det bedre, blant annet å være med fremover og slå innlegg. Jeg må jobbe med alt, sier Flanagan til LFC Weekly.

- Med spillere som Glen og Martin i troppen er det nok av konkurranse. Det er alltid bra. Det betyr at dersom du kommer på laget, må du ta vare på sjansen. Martin er bare noen år eldre enn meg. Han kom inn forrige sesong og gjorde det utmerket. Han viste akkurat hvordan man tar vare på muligheten,

Flanagan er en anvendelig spiller og har allerede figurert i tre ulike posisjoner for klubben.
- Min naturlige posisjon er høyre back, men jeg jeg ville spille hvor som helst for klubben. Venstre back er ok også, og jeg kom inn på midtbanen mot Valencia. Jeg har ikke noe i mot om jeg får en ny rolle som anker på midtbanen.

- Å spille på kantene er ikke mye annerledes. Du har den samme jobben å gjøre, du er bare på den ene siden. Selvsagt er jeg mer komfortabel på høyre fordi jeg er høyrebent, men venstre side er greit.