- Jonjo overbeviste meg

Nathan Eccleston forteller at Jonjo Shelvey overbeviste ham om at Charlton Athletic var klubben han måtte velge, når han skulle lånes ut for resten av sesongen.

- Dette blir en ny utfordring, en ny erfaring og en ny start for meg. Jeg er glad for å være her, sier Eccleston til Charltons offisielle nettsider.

Eccleston er allerede inkludert i troppen til Charltons bortekamp mot Sheffield Wednesday på lørdag.

- Jeg har ventet på sjansen til å få gå på utlån en liten stund, men Liverpool har vært involvert i Europa League og jeg har spilt jevnlig i den turneringen. Men når januar kom, tenkte jeg det var best å komme ut for å få spilt noen kamper.

- Det var flere lag som var interessert i meg, men Jonjo overbeviste meg om at jeg måtte skrive under for Charlton. Han sa at alle her nede er veldig vennlige, og at det er en god klubb med gode fans og gode spillere, og at jeg ville like meg her. Han sa at Charlton er en god fotballklubb, og at jeg ville få spilletid og komme med på laget og gjøre det bra her. Han tror også at Charlton vil dra fordel av å ha meg på laget, da han kjenner meg som spiller.

- Dette er selvsagt en ny utfordring for meg, for det er første gang jeg har forlatt nord-England. Det er spennende tider for meg.

- Det har vært en overraskende sesong så langt. Jeg startet sesongen med at jeg ikke var sikker på om jeg kom til å få fortsette med førstelaget etter preseason, og trodde jeg kom til å gå tilbake til reservelaget. Hadde det skjedd ville jeg nok gått ut på lån tidligere. Roy Hodgson kom inn, og likte det han så av meg. Han ønsket å jobbe med meg, og at jeg skulle være en del av førstelagstroppen. Så jeg føler jeg har dratt nytte av å være i Liverpool inntil nå, men det er fortsatt et lag det er vanskelig å spille seg inn på.

- Tidligere år har de ikke alltid benyttet såkalte unggutter. Denne sesongen har holdningen mer vært at «er du god nok, så er du gammel nok». Noen ganger går rutine foran slike prinsipper, men spillere som Martin Kelly, Jonjo, jeg selv og Danny Wilson har alle gjort det bra når vi har blitt inkludert med førstelaget. Vi har vist at vi er gode nok spillere, og forhåpentligvis har vi en lys fremtid alle sammen.

- Jeg er rask, en god dribbler, offensiv og veldig direkte. Jeg vil hevde at jeg er en god avslutter, men jeg er ingen møtende spiss. Jeg er en ikke en kar som vil holde på ballen til spillere kommer etter. Mitt spill handler mer om å løpe bak backene og midtstopperne, og skape problemer for dem. Jeg vil si jeg er en veldig direkte og livlig spiller. Mange betrakter meg som en ving, for det er på vingen jeg har spilt for førstelaget til Liverpool. Men for reservelaget har jeg spilt spiss. Jeg tror Charlton vil gi meg sjansen til å komme her og spille spiss.

- Jeg håper å få spilt en del kamper, score mål – det er hva spisser blir dømt etter – og jeg håper å bli lagt merke til i Football League.

- Jeg var på innbytterbenken mot Charlton i fjor, da jeg var på lån i Huddersfield. Jeg lærte mye i Huddersfield, og er takknemlig for det oppholdet. Jeg takker folk der for at de lot meg få sjansen. Det tror jeg gjorde meg godt som spiller.

- I fjor var jeg akkurat fylt 19 år da jeg fikk prøve meg i en ny liga. Jeg kom fra reservelagsfotball, og hadde nesten ikke trent eller spilt med Liverpools førstelag i det hele tatt på det tidspunkt. Jeg hadde bare to kamper for førstelaget da.

- Denne gangen blir dette en mer passe utfordring for meg. Ting gikk ikke så veldig bra for meg i Huddersfield. Men jeg dro nytte av erfaringen, og jeg mener det er årsaken til at jeg har hatt fremgang med Liverpool denne sesongen.

- Nå får jeg komme til Charlton og spille for et lag som jakter opprykk. Det vil gjøre meg godt. Jeg tror jeg er klar for oppgaven. Som ung spiller i Liverpool har jeg vært heldig som har fått spille på noen fine arenaer. Det er selvsagt en viss forskjell på Napoli og Yeovil. I fjor var League One et kultursjokk for meg, med fasilitetene og slike ting som var helt annerledes enn jeg var vant med.

- Du tar en kamp om gangen, og mine erfaringer fra i fjor vil komme godt med. Jeg sa til alle hjemme at dette er som første skoledag, der du prøver å få nye venner og slike ting. Gårsdagens treningsøkt var god, og intensiteten var høy. Jeg syntes det var artig. Det var godt å få den unnagjort.

- En av grunnene til at jeg valgte Charlton er at det er en god klubb som kjemper om opprykk. Jeg har kommet hit for å score mål og hjelpe laget opp en divisjon. Klarer jeg det, vil både jeg og klubben dra nytte av dette utlånet.

- Press er noe jeg håndterer. Jeg så aldri på min første kamp på Anfield som noen skremmende opplevelse. Jeg tok det på sparket, og syntes jeg klarte meg bra. Det var en god erfaring å ta med seg, og nå ser jeg frem til lørdagens kamp.