- Kan lære av Hicks og Gillett-regimet

Liverpool-direktør Ian Ayre håper at andre klubbeiere lærer av Tom Hicks og George Gilletts mislykkede eierskap på Anfield.

- Utenlandske eiere har investert store summer i engelske klubber. De vet at de kan tjene millioner på fotballen, men de må ikke glemme supporterne, sier Ayre til lokalavisen Liverpool Echo.

Anfield-direktøren sikter til Tom Hicks og George Gilletts famøse eierskap i Liverpool. Ayre mener amerikanerne tok for store risikoer da duoen eide Merseyside-klubben.

- Klubbene betyr mye for lokalmiljøene, og det går ikke lang tid før supporterne murrer om eierne setter klubben i fare. Fotball er nemlig ikke som andre forretninger, understreker han overfor Echo.

Ayre husker de siste månedene av Hicks og Gilletts mislykkede regime, og understreker viktigheten av at utenlandske klubbeiere tar seg tid til å forstå klubben de eier.

- Hele byen var langt nede i lang tid. Vi kjempet med ryggen mot veggen, og det var på det verst tenkelige tidspunktet. Men det er en lærepenge til andre klubbeiere. Det holder ikke å ha greie på forretninger om de ikke forstår supporterkulturen, sier han.

Ayre poengterer at Hicks og Gillett fremdeles kunne sittet som Liverpool-eiere - om det ikke hadde vært for den ustabile amerikanske økonomien. Nå som den upopulære duoen har forsvunnet, mener Ayre det er viktig å ta lærdom av hva som gikk galt.

- Det var et mareritt, men vi klarte oss. Det er imidlertid viktig å påpeke at eierskapet deres kunne ha blitt en suksess. De tok for store risikoer, og ble straffet for det. Hovedspørsmålet er om eierne kan tillate seg å ta så store risikoer med en fotballklubb som betyr mye for mange mennesker.