- Kelly kan bli en god midtstopper

Førstelagstrener Steve Clarke mener at Martin Kelly har alle forutsetninger til å bli en god midtstopper med tiden.

Liverpool-ledelsen har ingen planer om å flytte Kelly inn fra høyrebacken til en rolle som midtstopper med det første, selv om forsvareren er fast midtstopper på England U21. Clarke vil imidlertid ikke bli overrasket dersom Kelly med tiden inntar rollen som stopper også på Liverpools lag. En rolle han er vant med etter å ha spilt i posisjonen på aldersbestemte Liverpool-lag.

- Det er bare å se på størrelsen og fysikken til Martin. Han har kroppen til en midtstopper. Han har vært fantastisk på høyrebacken, og vi har ingen planer om å flytte ham derfra for øyeblikket. Men dersom han fortsetter utviklingen og får en mulighet som midtstopper, er jeg sikker på at han har alle forutsetninger til å lykkes i den posisjonen, uttaler Clarke til Liverpooolfc.tv.

- Han har gjort det bra, som har spilt seg inn på førstelaget her i Liverpool og etablert seg på England U21. Han må imidlertid fortsette utviklingen og jobbe hardt med eget spill om han skal ta steget opp på A-landslaget, fortsetter førstelagstreneren.

Kelly har den siste uken gjort to mål for England U21, og Clarke var spesielt fornøyd med headingen han satte i mål mot Belgia på mandag.

- Det var en god heading på en corner, noe som var hyggelig å se, da vi har jobbet litt med hans hodespill den siste tiden. Det var fint å se at det har betalt seg, uttaler Clarke.

- I helgen gjorde han et flott mål etter en kontring fra midtbanen.
Han spiller kamper, er i god form og spiller med selvtillit. Jeg håper det fortsetter slik lenge.

Clarke uttaler seg også om Skottlands interesse for å få Jonjo Shelvey til å spille landslagsfotball for dem.

- Fra et skotsk synspunkt er vi et lite land som trenger så mange talentfulle spillere som mulig, uttaler skotten.

- Dersom Craig Levein har identifisert Jonjo som en spiller for Skottland, tror jeg det kan være bra både for det skotske landslaget og Jonjo selv. Men det er selvsagt Jonjo som må ta avgjørelsen her. Han har i alle fall ikke mye skotsk aksent, ler Clarke.

- Jonjo besøker oss jevnlig på Melwood, så neste gang han kommer skal jeg hviske ett ord eller to i øret hans, men det er som sagt han selv som må ta avgjørelsen. Han har allerede spilt for England U21, og føler seg kanskje mer komfortabel med å spille i hvitt enn i mørkeblått.