- Kenny vet når han skal benytte juniorene

Frank McParland stoler 100% på Kenny Dalglish. Akademisjefen sier til Liverpool Echo at Dalglish vet når en juniorspiller er moden nok til å benyttes på førstelaget.

Ordene til McParland faller i etterkant av John Flanagans strålende debut for førstelaget mot Manchester City mandag kveld. Samtidig satt 17 år gamle Jack Robinson på innbytterbenken.

- Det fine med Kenny er at han kjenner hver eneste spiller. Når han trenger en spiller, ringer han meg ikke bare med en beskjed om at han trenger en venstreback eller en høyreback til førstelagstreningen. Han sier «Frank, jeg trenger Robbo og Flano i dag». Det er enestående. Min jobb er ikke å presse på ham juniorspillere. Han kjenner guttene og når tiden er inne vil han benytte dem. Han vil ikke benytte dem for tidlig.

- I en ideell verden vil ikke disse spillerne være faste på førstelaget i så ung alder. De må få sin utdanning, og opparbeide seg styrke og ferdigheter. Ting vi gjør på akademiet. Men med alle skadene trengte manageren spillerne, og det er greit at de går inn og ut av førstelagstroppen. De har aldri skuffet noen når de har reist utenlands med førstelagstroppen eller når de har trent på Melwood.

McParland har høye forhåpninger til årets U18-lag.

- Jeg er veldig spent på hva fremtiden vil bringe for årets lag. Som 17-åringer er de fortsatt unge, men om to års tid vil vi vite langt mer. Jeg tror de fleste av de vil få en karriere innen fotballen. Jeg kunne ikke si det samme da jeg startet i jobben her. Jeg tror vi får både Premier League-spillere, Championship-spillere og kanskje League One-spillere ut av årets lag.

- Neste sesong vil de fleste av dem spille på reservelaget, og jeg gleder med til å følge deres fremganger. Det vil være en fantastisk erfaring å ta med seg for dem.