- Kun Kenny kunne klart det

Kevin Keegan er av den formening at det kun er Kenny Dalglish som kunne ha klart å snu stemningen i Liverpool FC på den måten han har gjort i løpet av de siste ti månedene.

Liverpool er ubeseiret på de siste sju kampene i alle turneringer, noe som sier litt om hvor annerledes situasjonen er nå sammenlignet med for ett år siden.

- Jeg tror det kun er Kenny som kunne kommet inn og løftet klubben på det tidspunktet han gjorde. Klubben trengte noen som fansen trodde på. Kun Kenny kunne ha kommet inn og hatt en umiddelbar effekt, på grunn av hans kunnskaper om klubben, uttaler Keegan til Liverpoolfc.tv.

- Da jeg ble manager for Fulham, måtte jeg lære om klubben. Men du trenger ikke lære noe som helst når du har spilt og vært manager for klubben tidligere, fortsetter Liverpool-legenden.

- Jeg ble ikke overrasket over at Kenny kom tilbake, for fotballen er i blodet hans. Han var i klubben, og han så hvordan situasjonen var. Han visste om ting som ikke var helt slik de skulle være, og han ville tatt andre avgjørelser enn de som ble tatt på den tiden. Dermed hadde han en stor fordel ved å se ting på så nært hold. Han hadde oversikten over klubben. Når han fikk jobben, ga han alt.

Liverpool er for øyeblikket på sjetteplass i Premier League, bare poenget bak Chelsea på fjerdeplass. Keegan tror at de røde kan bli blant de fire beste denne sesongen.

- Jeg tipper Liverpool tar fjerde- eller tredjeplassen. Grunnen til at jeg tror de klarer det, er at de ikke spiller i Europa denne sesongen. Selv om det virker som Kenny behandler Carling Cup som europacup ved å stille med et sterkt mannskap der, tror jeg ikke det er det samme presset på mannskapet som når man reiser lange distanser for å spille i Russland, for så å skulle spille i London påfølgende lørdag. Slikt er tærer på kreftene. Derfor mener jeg det var en stor fordel for Liverpool at de ikke kvalifiserte seg for Europa League. Derfor tror jeg de har en god mulighet til å bli blant de fire beste.